Verkkouutiset

Kremlin ihmisoikeusedustajan mukaan on eroteltava hyvä ja paha Hitler

Lähellä Kremliä olevassa moskovalaisjärjestössä katsotaan Adolf Hitlerin toimineen hyvin ennen vuotta 1939.

Venäläinen Institute for Democracy and Cooperation on Vladimir Putinin johdolla 2007 perustettu järjestö, jonka tehtävä on valvoa ihmisoikeuksia lännessä. Järjestön New Yorkin toimistoa johtaa Kremlin pitkäaikainen luotettu Andranik Migranjan.

Migranjan on kirjoittanut Kremliä tukevaan Izvestija-lehteen kirjoituksen ”Meidän Peredonovimme”. Siinä Migranjan syyttää Putinia Adolf Hitleriin verrannutta ja erotettua historioitsija Andrei Zubovia.

Andranik Migranjan toteaa, että on erotettava toisistaan ”kuin jyvät akanoista” Adolf Hitler ennen vuotta 1939 ja Adolf Hitler jälkeen vuoden 1939.

”Tosiasia on, että Hitler kasasi saksalaisia maita… hän yhdisti Itävallan Saksaan, Sudeettimaan Saksaan ja Mernelin (Puolan Klaipeda) Saksaan, jota Bismarck ei saavuttanut, ilman yhtään veripisaraa. Jos Hitler olisi pysähtynyt siihen, hänet muistettaisiin maansa historiassa korkeimman tason poliitikkona”, Migranjan kirjoittaa.

World Affairs Journalissa kirjoituksesta bloggaava Vladimir Kara-Murza sanoo logiikkaa shokeeraavaksi jopa Kremlin tämän päivän standardilla.

Hän huomauttaa, että myös kyseinen ”korkeimman tason poliitikko” loi keskitysleirejä, poltti kirjoja, puhdisti ei-arjalaisia, loi Gestapon, lopetti sanomalehtiä ja puolueita sekä loi yhden miehen diktatuurin, rotulait ja kristalliyön.

”Mutta kyllähän he sen tietävätkin”, Kara-Murza toteaa Migranjanin Kremlin-valvojista.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)