Verkkouutiset

”Kreikan irrottautuminen eurosta välttämätöntä”

Eurokriitikko ja Yhdysvaltojen keskuspankin entinen johtaja Alan Greenspan ennustaa jälleen, että Kreikka jättää euroalueen. Sekään ei hänen mukaansa auta säästämään euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alan Greenspan sanoi BBC:lle, että ei usko minkään maan enää suostuvan lainoittamaan Kreikan horjuvaa taloutta

– Uskon, että Kreikka ennen pitkää lähtee. En usko, että se auttaa heitä tai muuta euroaluetta – on vain ajan kysymys, jolloin kaikki huomaavat, että Kreikan eroaminen on paras ratkaisu, Greenspan sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Greenspanin mukaan luotonannosta Kreikalle ei ole ”mitään hyötyä”.

Greenspan ei myöskään usko euron säästyvän, elleivät kaikki Euroopan maat yhdisty poliittisesti.

– Verotuksen yhdistäminen ei pelkästään riitä, Greenspan sanoi.

88-vuotias talouden vaikuttaja ja Yhdysvaltojen keskuspankin pitkäaikainen puheenjohtaja, on ollut pitkään Euroopan yhtenäisvaluutan kriitikko. Greenspanin usein toistuva mielipide on, että euro voi säilyä vain, jos Eurooppa yhdistyy poliittisesti

Ennen kaikkea Greenspan on toistuvasti ennakoinut Kreikan lähtöä eurosta. Greenspanin mukaan Kreikan eroaminen yhteisvaluutasta on nyt paremmin hallittavissa, kuin mitä se olisi ollut vuonna 2010.

Tosin Greenspan on ollut ennusteissaan ennenkin väärässä. Vuoden 2007 pankkiriisin Greenspan torjui sanomalla, että markkinat, erityisesti pankit, toimivat aina rationaalisesti, mikä estää niiden kaatumisen. Sitten tuli vuosi 2008 ja massiivinen lama.

Greenspan myönsi jälkeenpäin olleensa väärässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)