Verkkouutiset

Kova linja onnistuu nykyisinkin! Motonet hoitaa myymälävarkaat istumaan – näin se Tamperelaisen mukaan käy

Pirkkalan Motonet näyttää mallia juoksukaljatapausten ja muiden näpistysten hoidossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tamperelainen kertoo Motonetin lähteneen taisteluun liian helpolla pääseviä myymälävarkaita vastaan.

Pirkkalan Motonetissä ilmoitetaan näpistelytapauksen selvittelyssä, että liike ei suostu poliisin paikalla kirjoittamaan sakkoon.

Tavaratalopäällikkö Jari Kaarniahon mukaan kaikki kauppiaat ja näpistelijät eivät tiedä, että tällainen ylipäätään on mahdollista.

Varkaan jäädessä kiinni on Kaarniahon mukaan ilmoitettava, ettei sakko käy, vaan vaadittava rangaistusta. Pitää vaatia myös korvausta asianselvittelykuluista.

Tämä vie asian poliisille tutkittavaksi ja sitä kautta syyttäjälle. Myöhemmin on vielä tehtävä käräjäoikeudelle kirjallinen vaatimus, jossa toistetaan asiat.

Vaikka tapa on työläs, se toimii. Käräjäoikeudelta tuleva sakkotuomio on ulosottokelpoinen. Sen maksamatta jättäminen tietää sitä, että näpistyksestäkin joutuu istumaan.

”Minun mielestäni kaupalla ei ole mitään muuta järkevää toimintatapaa. Meillä käytäntöjä on hiottu viime vuodet niin, että kaikki paperipohjat ovat jo valmiina. Käytäntö on käytössä nyt koko Motonet-ketjussa. Meillä näpistykset ovat vähentyneet, kun sana varkaiden keskuudessa on kiertänyt”, tavaratalopäällikkö Kaarniaho sanoo Tamperelaisessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)