Verkkouutiset

Koululaisia ei enää sovi kutsua tytöiksi ja pojiksi

Opettajat Charlottessa Pohjois-Carolinassa ovat saaneet ohjeistuksen, jonka mukaan he eivät enää saisi kutsua oppilaitaan pojiksi ja tytöiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ohjeistuksessa, jonka nimi on Transsukupuolisten oppilaiden tukeminen, kehotetaan opettajia käyttämään sukupuolineutraaleja termejä kuten ”oppilaat” tai ”opiskelijat”. Blogisti Todd Starnesin mielestä tässä kuussa voimaan tuleva ohjeistus on järjetön ja suorastaan törkeä.

‒ Esimerkiksi pojat, jotka tuntevat olevansa tyttöjä, saavat luvan osallistua tyttöjen yli yön kestäville retkille. Tästä säännöstä tulee varmasti hitti 13-vuotiaiden keskuudessa, Starnes kirjoittaa.

Alueen kouluissa halutaan myös ottaa käyttöön sukupuolineutraalit saniteettitilat, pukuhuoneet ja suihkut.

Opettajat ovat osallistuneet työpajoihin, joissa lasten sukupuolisuutta ja siihen suhtautumista on käsitelty. Niissä opettajia kehotettiin välttämään sanoja, jotka voisivat loukata transsukupuolisia opiskelijoita. Tällaisia sanoja ovat transsukupuolinen, transseksuaalinen, ristiinpukeutuja ja drag queen.

Ohjeistuksen mukaan oppilaat saavat pukeutua kouluissa ja niiden tapahtumissa oman sukupuoli-identiteettinsä mukaan.

‒ Lapsemme joutuvat radikaalin seksuaalisen vallankumouksen kohteiksi. Haluaisitko oman 13-vuotiaan tyttäresi nukkuvan yöleirillä hormonihuipussaan olevan pojan vieressä? Tämä on hulluutta, kritisoi charlottelainen David Benham.

Opettajille annettu ohjeistus on osa Charlotten koulujen koulukiusaamista vastustavaa ohjelmaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)