Verkkouutiset

Kotimaisten vihannesten tuotanto hyvässä kasvussa

Luonnonvarakeskuksen mukaan puutarhatuotannon voimakas muutos jatkui viime vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaikka puutarhayritysten määrä väheni viime vuonna, niin Luonnonvarakeskuksen mukaan tuotanto ja tuotannon kokonaisala kasvoivat edelleen.

Vihanneksia tuotettiin Luonnonvarakeskuksen alustavien tietojen mukaan viime vuonna avomaalla 186 miljoonaa kiloa ja kasvihuoneissa 83 miljoonaa kiloa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vuonna 2013 tuotantoluvut olivat Tilastokeskuksen mukaan avomaalla 176 miljoonaa kiloa ja kasvihuoneissa 78,5 miljoonaa kiloa.

– Suomessa viljeltyjä kasviksia ei merkittävässä määrin viedä ulkomaille, joten lisääntynyt tuotanto kilpailee tuonnin kanssa. Suomalaiset ovat ehkä myös lisänneet kasvisten kulutusta, mutta siitä ei ole ajantasaista tietoa, aktuaari Anna-Kaisa Jaakkonen Luonnonvarakeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Avomaavihanneksista porkkana on sadoltaan suurin. Viime vuonna porkkanan tuotanto kasvoi edellisvuoden 71 miljoonasta 74 miljoonaan kiloon.

Puutarhatuotannossa tukien osuus markkinahintaisesta tuotosta oli vuonna 2013 vajaat 9 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)