Verkkouutiset

Antti Häkkänen. LEHTIKUVA/SEPPO SAMULI

”Koronakriisi oli hallitukselle lahja, jonka varjolla menoja paisutettiin”

Antti Häkkäsen mukaan vasemmistohallituksen vastuuton talouspolitiikka ajaa Suomea suohon.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkäsen mukaan syksyn budjettiriihi oli hallituksen viimeinen mahdollisuus uudistuksille. Häkkäsen mielestä tämä mahdollisuus hukattiin täysin.

– Vasemmistohallituksen vastuuton talouspolitiikka ajaa Suomea suohon. Velkaantuminen jatkuu keskellä nousukautta. Julkista taloutta vahvistavia työllisyysuudistuksia lykättiin taas kerran. Hukattu budjettiriihi, hukattu hallituskausi, Häkkänen summaa.

Häkkäsen mukaan usko hallituksen lupauksiin alkaa olla lähellä nollaa.

– Valtiovarainministereiden puheet herättävät välillä pientä luottamusta, että ehkäpä jotain saataisiinkin aikaan, mutta kehys- ja budjettiriihistä tulee kerta toisen jälkeen ulos vain vesitettyjä kompromisseja ja lykättyjä työllisyyspäätöksiä. Loppuvaalikauden aikana tulemme näkemään vain uusia näennäisuudistuksia ja jatkuvaa velkaantumista, Häkkänen arvioi.

Häkkäsen mukaan Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallitukset tulevat ottamaan velkaa enemmän kuin hallitukset kahden edellisen vaalikauden aikana yhteensä.

– Koronakriisi oli vasemmistohallitukselle lahja, jonka varjolla menoja paisutettiin. Jos hallitus olisi talouspolitiikassaan johdonmukainen, se tasapainottaisi julkisia menoja nyt nousukaudella. Hallituksen talouslinjassa on kuitenkin kyse uusvasemmistolaisesta puolikeynesiläisyydestä: menoja paisutetaan aina. Sopeuttaminen puolestaan jätetään seuraavien hallitusten ongelmaksi. Vasemmistopuolueilta tämän ymmärrän, keskustalta ja RKP:ltä en, Häkkänen sanoo.

Uusimmat
MAINOS