Verkkouutiset

Lasten ja nuorten harrastaminen voi jatkua, suosittaa koronatyöryhmä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Koronaryhmä suosittaa, että lasten ja nuorten harrastukset voisivat jatkua

Ryhmän mukaan lasten koronatauti aiheuttaa vain hyvin harvoin vaikeita oireita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudun koordinaatioryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta voi jatkua vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien osalta laajoista sisäliikuntatilojen suluista huolimatta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien epidemiologisten arvioiden mukaan tällä hetkellä ei ole välttämättömyyteen perustuvaa syytä muuttaa aiempaa suositusta lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Lapsilla koronatauti aiheuttaa vain hyvin harvoin vaikeita oireita tai sairaalahoidon tarvetta, ja lapsiin kohdistuvat rajoitukset olisivat siten ensi sijassa aikuisten suojaamiseksi määrättäviä, ryhmä toteaa tiedotteessa.

Koordinaatioryhmä kuitenkin suosittaa, että kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva ja lähitapaamisina järjestettävä harrastustoiminta keskeytetään 31.1.2022 saakka.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan myös etätyö- ja maskisuosituksen jatkosta. Koordinaatioryhmä katsoo, että etätyö- ja maskinkäyttösuositusta on perusteltua jatkaa pääkaupunkiseudun alueella 13. helmikuuta saakka.

Lisäksi koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen yksityistilaisuuksien välttämistä ja tapaamisten rajoittamista vain omaan lähipiiriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)