Verkkouutiset

Jalankulkijoita Hongkongissa 4. tammikuuta. / LEHTIKUVA / AFP Peter Parks

Korona levisi neljä kerrosta ylöspäin hajulukon kautta

Hongkongissa varoitetaan viruksen leviämisestä asuinrakennuksissa.

Kymmeniä asukkaita on määrätty poistumaan asunnoistaan Hongkongissa koronaviruksen yllättävän tehokkaan leviämisen vuoksi.

Terveysviranomaisten mukaan tartunnat olivat levinneet useiden kerrosten välillä North Pointin alueella.

Paikallishallinnon pandemianeuvonantajana toimivan professori Yuen Kwok-yungin mukaan ensimmäinen tautitapaus havaittiin kuudennessa ja toinen yhdeksännessä kerroksessa, eli tartunnat levisivät pystysuuntaisesti. Hän epäilee viruksen kulkeutuneen ylös putkiston kautta.

– Yhdeksännessä kerroksessa asuva henkilö ei kaatanut koskaan vettä vessansa lattiakaivoon, joten sen hajulukko oli kuivunut, Yuen Kwok-yung sanoi South China Morning Post -lehden mukaan.

Professorin mukaan virus voi levitä asuinrakennuksissa ilmateitse kuin savupiippua pitkin. Yläkerrassa asuva oli lisännyt riskiä pitämällä ikkunansa kiinni julkisivuremontin vuoksi ja käyttänyt vessassa tuuletuslaitetta, joka oli imenyt tilaan lisää ilmaa viemäristä.

Koronaviruksen tartuntamäärät on pidetty Hongkongissa matalalla tasolla tiukkojen karanteeni- ja sulkutoimien ansiosta. Uusia tapauksia on vahvistettu viime päivinä alle 20 kappaletta. Erityishallintoalueella pohditaan parhaillaan, pitäisikö sairastuneiden lähikontaktien ja matkailijoiden pakollista karanteeniaikaa lyhentää 21 vuorokaudesta 14 vuorokauteen.

Uusimmat
MAINOS