Verkkouutiset

”Koodaribussi Afrikassa 30 000 euroa” – Suomen satavuotisjuhlan rahankäyttöä arvostellaan holtittomaksi

Kansanedustajan mukaan juhlavuoden rahankäytöllä ei näytä olevan tekemistä Suomen kanssa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra katsoo tiedotteessaan, että Suomen 100-vuotisjuhlia valmistelevan toimikunnan rahankäyttö on merkille pantavaa.

– Rahaa näytetään syydetyn lukuisiin hankkeisiin, joilla ei näyttäisi olevan mitään tekemistä Suomen itsenäisyyden kanssa. Yhteinen nimittäjä monelle näistä hankkeista tuntuu olevan monikulttuurisuus, eikä suinkaan Suomi tai sen itsenäisyys, Jukka Kopra toteaa.

Hän mainitsee esimerkkeinä toimikunnan myöntämistä rahoista hankkeet ”Koodaribussi Afrikassa” (30 000 euroa), ”100 vuotta demokratiaa, Suomi juhlii Liberian niemimaalla ja Latinalaisessa Amerikassa” (2 000 euroa) ja ”Pakolainen” (80 000 euroa).

– Miten nämä liittyvät Suomen itsenäisyyteen? Ellei jälkimmäisin käsittele Karjalan evakkoja niin ei varmasti mitenkään, Kopra ihmettelee.

Hänen mukaansa Suomen historiassa riittää paljon muisteltavaa omasta takaa.

– Suomen 100-vuotistoimikunnan pitäisi keskittyä näihin asioihin ja järjestää Suomen kansalle sen ansaitsema juhla – sellainen joka keskittyy suomalaisuuteen ja suomalaiseen kulttuuriin ja historiaan.

– Kokousasiakirjoja selatessa tulee väkisinkin miettineeksi onko tässä taas yhteiskunnan piikki auki ja komitean jäsenille annettu vapaat kädet rahoittaa mitä tahansa omia lempiprojektejaan? Suomen itsenäisyys on aidosti arvokas asia ja monikulttuuri- tai minkä tahansa muun aiheeseen liittymättömän ideologian sotkeminen siihen loukkaa niitä ihmisiä, jotka kokevat tämän maan omakseen tai ovat sen puolesta taistelleet, Kopra toteaa.

Kansanedustajan mukaan ”itsenäisyytemme ansaitsee arvoisensa juhlat eikä sen varjolla tapahtuva törsääminen ei ole hyväksyttävää”.

Uusimmat
MAINOS