Verkkouutiset

Konkurssien määrä vähentynyt tänä vuonna

Konkurssien ja yrityssaneerausten määrät ovat vähentyneet tammi-syyskuussa vuodentakaisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan tammi-syyskuussa pantiin vireille 2 278 konkurssia, mikä oli 6,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 10 839, mikä oli peräti 15,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Viime vuoden syyskuussa tosin haettiin konkurssiin kaksi henkilökunnaltaan suurehkoa yritystä, mikä Tilastokeskuksen mukaan selittää suurta eroa henkilökunnan määrissä tänä ja viime vuonna.

Toinen mainituista yrityksistä toimi kaupan ja toinen teollisuuden ja kaivostoiminnan päätoimialalla.

Kaupan toimialalla konkurssien määrä kasvoi tammi-syyskuussa 8,5 prosenttia 473 konkurssiin.

Sen sijaan konkurssien määrä väheni maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Eniten konkurssit vähenivät rakentamisen päätoimialalla, missä pantiin tammi-syyskuussa vireille 511 konkurssia, mikä oli 9,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Yrityssaneerauksetkin vähenivät

Tammi–syyskuussa pantiin vireille 375 yrityssaneerausta, mikä oli 13,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 806, mikä oli 37,6 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Yrityssaneerauksien määrä kasvoi kaupan päätoimialalla 3,8 prosenttia 82 saneeraukseen. Muilla aloilla saneerausten määrä väheni.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)