Verkkouutiset

Minilennokkijärjestelmä MUAS - Aeronautics Orbiter 2B Mini UAS -lennokki puolustusvoimien Kaakko 19 -pääsotaharjoituksessa Karjalan prikaatin alueella Kouvolan Vekaranjärvellä 29. marraskuuta 2019. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Komentaja: Tehokkaaksi osoittautuneet lennokit sivuutettiin Suomessa

Ukrainan sodassa Bayraktarit ovat olleet näkyvästi esillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Bayraktar TB2 -lennokki on jo saanut kulttimaineen. Vaanivat aseet todettiin tehokkaiksi jo Armenian ja Azerbaidžanin konfliktissa, mutta asia sivuutettiin huomautuksella, etteivät ne sovi Suomen peitteiseen maastoon, kirjoittaa Suomenlinnan rannikkorykmentin komentaja Ville Vänskä Twitterissä.

Hänen mukaansa miehittämättömät järjestelmät kehittyvät huomattavasti aiempia teknologiaennusteita nopeammin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Järjestelmien yleistymistä selittää paitsi tekninen kehitys ja edullinen hinta, niin myös niiden käyttökelpoisuus tehtävissä, joissa ihmishenki olisi ilmeisessä vaarassa.

– Vaaniva-ase on perinteistä tiedustelu- ja valvontalennokkia monikäyttöisempi. Asevaikutus saadaan johdettua kohteeseen lennokista ja avautuneet mahdollisesti vain hetken kestävät ”paikat iskeä” tulevat hyödynnetyiksi. Vaikutusten arviointi tulee sekin hoidettua lennokein, Vänskä jatkaa.

Vänskän mukaan rannikkopuolustukselle lennokit ovat aivan ehdoton väline.

– Saaristossa toimivat valvonnan ja tulenkäytön joukot voivat käyttää lennokkeja tiedusteluun, valvontaan, vartiointiin ja maalinosoitukseen.

Rannikkorykmentin komentajan mielestä Suuremmat aseistetut lennokit sopisivat niin ikään erinomaisesti Itämerelle, jossa etäisyydet ovat lyhyitä.

– Vaaniva aselavetti saaristossa hallitsisi paljon mainostettua tyhjyyttä erinomaisesti. Ohjustulenkäyttö onnistuisi myös saariston sisällä rannikko-ohjusten tapaan, hän tvittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)