Verkkouutiset

Kölnin kaaoksen salaisuus – iljettävien rikosten vyöryn takana oli iso tarkoitus

Uudenvuodenyön kaaos vaikuttaakin olleen motivoitu ja paikkaa myöten tarkasti suunniteltu terrori-isku.

Saksan Kölnissä uudenvuodenyön ahdisteluista ja varkauksista, joita ulkomaiset miesjoukot tekivät, on tullut yli tuhat ilmoitusta. Hampurissa ilmoituksia on parisataa; muissa Saksan kaupungeissa vähemmän.

Harva on pysähtynyt miettimään, miksi keskipiste oli juuri Kölnissä. Myös kaupungin asukkaat ovat jääneet ihmettelemään sitä.

Amerikkalaisen Front Page Magazinen mielestä hyökkäyksen syy oli selvä. Rikokset tapahtuivat Kölnin tuomiokirkon eli katedraalin välittömässä läheisyydessä. Kyse ei ollutkaan vain islaminuskon silmissä vääräuskoisista ja moraalittomista naisista, vaan myös Saksan kristillisestä uskosta ja perinteestä.

Kölnin katedraali on Unescon maailmanperintökohde sekä saksalaisen katolilaisuuden – ”roomalaisuuden” – ja goottilaisen arkkitehtuurin tunnetuin symboli. Sen nykyarkkitehtinä toiminut Barbara Schock-Werner huomauttaa Frankfurter Allgemeinessa, että jo uudenvuodenaattona iltakuuden jälkeen katedraalin messua häirittiin tietoisesti ja rajusti ilotulitteilla.

Se oli ”alkusoittoa” yön tapahtumille. Schock-Werner uskoo, että naisiin käsiksi käymisellä pyrittiin myös peittelemään katedraalia kohtaan tehtyä hyökkäystä, josta ei ole uutisoitu lainkaan.

Saksan oikeusministeri Heiko Maas sanoi ensi kommenttinaan, että rikokset olivat suunniteltuja.

Saksalaistoimittaja Andreas Rossmanin mielestä kaaoksen suunnittelijat tiesivät selvästi Kölnin katedraalin symbolisen merkityksen.

”Katedraalia käytettiin taustamaisemana, joka heijasti myös muita viestejä: isku kokoontumispaikkana ja yksilönvapauden symbolina käytetyn eurooppalaisen kaupungin kulttuuria vastaan, ja hyökkäyksenä katolista kirkkoa vastaan”, Rossman katsoo.

Hyökkäykset naisia ja katedraalia vastaan olivat myös osoitus islamin voimasta. Front Page Magazinen mielestä iskuilla osoitettiin, että naisia ja uskonnollisia vähemmistöjä voidaan terrorisoida. Kaikkein tärkein viesti tapahtumilla annettiin muille muslimeille Saksassa ja muualla.

Viesti oli, ettei heikko Saksa kykene suojelemaan naisiaan eikä uskontoaan. Saksan kristityt piispansa johdolla kärsivät nöyryyttävästä hyökkäyksestä eikä siitä aiheutunut mitään seurauksia. Saksalaiset miehet osoittautuivat yhtä heikoiksi, kun he eivät voineet suojella naisiaan. Muslimit saivat näin näytettyä myös, ettei Saksassa miehillä ole kunniaa.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)