Verkkouutiset

Kolme neljästä reagoi myönteisesti Donald Trumpin puheeseen

Republikaanien presidenttiehdokkaan puoluekokouspuhe saattoi liikuttaa Amerikan käsityksiä.

Mielipidemittaajat ovat kiirehtineet tutkimaan Donald Trumpin suuren puoluekokouspuheen yleisövastaanottoa USA:ssa.

CNN:n mukaan puheen katsoneista 57 prosenttia reagoi hyvin myönteisesti, 18 prosenttia jotakuinkin myönteisesti ja 24 prosenttia negatiivisesti.

Katsojilta kysyttiin ”mihin suuntaan Trumpin ehdottama politiikka veisi maata?”. 73 prosenttia vastasi ”oikeaan suuntaan” ja 24 prosenttia ”väärään suuntaan”.

Focus groupeistaan tunnettu Frank Luntz toteaa, että hänen ryhmässään arvotettiin yksi Trumpin puheen kohta korkeammalle kuin mikään muu sanottu koko nelipäiväisen puoluekokouksen aikana. Se oli tämä:

”Minulla ei ole kärsivällisyyttä epäoikeudenmukaisuudelle. Ei sietokykyä hallinnon kyvyttömyydelle. Kun viattomat ihmiset kärsivät, koska poliittisella järjestelmällämme ei ole halua, tai rohkeutta, tai perustavaa soveliaisuutta pitää lakeja voimassa, tai pahempaa: se on myynyt itsensä jollekin yhtiölobbarille käteisestä – en voi katsoa toiseen suuntaan. Enkä tule katsomaan toiseen suuntaan. Ja kun ulkoministeri laittomasti varastoi sähköpostejaan yksityiselle palvelimelle, deletoi niistä 33 000 niin etteivät viranomaiset voi nähdä hänen rikoksiaan, riskeeraa maamme, valehtelee siitä kaikilla erilaisilla tavoilla, eikä saa mitään seurauksia – tiedän että korruptio on saavuttanut tason jollaista tässä maassa ei koskaan ole ollut”.

Uusimmat
MAINOS