Verkkouutiset

Rippikoululaisia konfirmaatiossa. LEHTIKUVA / PATRICIA GABRIEL-ROBEZ

Kolme neljästä nuoresta käy rippikoulun

Osallistuneet ovat antaneet rippikoululle kiitettävän arvosanan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesäkuun toinen viikonloppu on rippikoulun konfirmaatiojuhlien sesonkia, koska tällöin nuoria juhlitaan sadoissa seurakunnissa ja kodeissa kaikkialla Suomessa.

Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta kerrotaan, että viime vuonna 73,3 prosenttia 15-vuotiaista kävi rippikoulun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Rippikoulussa käsitellään kirkon mukaan nuorille tärkeitä teemoja. Varsinkin kuolemaan, suruun ja kipuun liittyvät kysymykset puhuttelevat nuoria. Teemat avautuvat nuorille omien kokemusten, kaveripiirin ja lähiympäristön tapahtumien sekä mediassa olleiden tapahtumien kautta.

Rippikoulussa näitä työstetään hautausmaa- ja kappelivierailuilla, keskusteluissa, lauluissa, hartauksissa ja yhteisessä jakamisessa.

Leirielämän turvallisella yhteisöllisyydellä on nuorille suuri merkitys. Ystävien kesken jaetaan iloja ja suruja ja opitaan empatiataitoja.

– Minun on helppo puhua kuolemasta ja elämästä. Niistä miettiminen tuntuu taas ahdistavalta, mutta puhuminen niistä toiselle helpottaa selkeästi, kertoo kirkon tiedotteessa rippikoulun isonen Nuppu Saarelma Messukylän seurakunnasta Tampereelta.

Saman seurakunnan rippikoululainen Timi Hoffren tuli leirille kavereiden kanssa. Hän tykkää keskustella suurista kysymyksistä toisten kanssa.

– Minusta se tuntuu jännittävältä, ja myös rauhoittavalta. Esimerkiksi yksi lempiasia on mennä kappeliin istumaan ja rauhassa lukemaan Raamattua, nuori kertoo.

Tämän kesän rippikoulukyselyssä kartoitetaan nuorten rippikoulukokemusten lisäksi myös hyvinvointia, pelkoja ja tulevaisuuden näkymiä. Rippikoulukyselyn alustavia tuloksia raportoidaan syksyllä.

Viime vuoden rippikoululaiset antoivat rippikouluille kouluarvosanan 9–. Kaksi kolmasosaa arvioi, että rippikoulu lisäsi heidän hyvinvointiaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)