Verkkouutiset

Kokoomusmepit puolustavat tekijänoikeuksia myös netissä

Uusi tekijänoikeusdirektiivi ei tarkoita rajoituksia sananvapaudelle.

Euroopan parlamentti hyväksyi tiistaina täysistunnossaan uudet digitaaliset tekijänoikeussäännöt. Lainsäädäntöä on käsitelty parlamentissa vuodesta 2016 lähtien. Se on saanut arvostelua osakseen muun muassa niiltä, jotka ovat huolissaan nettisensuurista. Direktiivi hyväksyttiin äänin 348 puolesta ja 274 vastaan 36 äänestäessä tyhjää.

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) mukaan esitys ei ole tietystikään mikään täydellinen niin kuin direktiivit harvoin ovat. Hän muistutti tiistaina Ylen uutisissa, että esitys on pitkien neuvottelujen ja kompromissien tulos.

Virkkusen mielestä pääasia on varmistaa, että tekijänoikeudet pitää olla turvattu myös digitaalisena aikana. Sehän tässä on hänen mukaansa pääpointti.

Twitterissä Virkkunen toteaa, että kyseessä on EU:n yleinen puitelaki. Jäsenmaiden pitää päivittää omat tekijänoikeuslakinsa vastaamaan sen päälinjoja kahden vuoden kuluessa.
Jokaiselle jäsenmaalle, myös Suomelle, jää hänen mukaansa tässä myös omaa liikkumavaraa

Kokoomusmeppi Petri Sarvamaa puolestaan twiittaa, että tekijänoikeusdirektiivi ei tarkoita rajoituksia sananvapaudelle tai suodattimia ja blokkausta. Yhtään alan start-upia ei direktiivillä hänen mukaansa tapeta.

Hän painottaa, että tehdystä työstä on reilua saada korvaus myös netissä.

Lue myös:

Nettialustoille tulee vastuu niille ladatusta sisällöstä

Uusimmat
MAINOS