Verkkouutiset

Kokoomusvaltuutettu TS:lle Muhammed-pilakuvista: Ei kannata leikkiä tulella

Kokoomuslainen Turun kaupunginvaltuutettu, kurditaustainen maahanmuuttaja Muhis Aziz varoittelee Turun Sanomissa Muhammed-pilakuvista.

Muhis Azizilla on kertomansa mukaan kaksi suurta huolenaihetta syrjäytymisvaarassa olevat maahanmuuttajanuoret ja eurooppalaisten sananvapausuho. Hän pelkää, että yhtälö on räjähdysaltis.

– Pilakuvat profeetta Muhammedista satuttavat joka ikistä muslimia. Se voi satuttaa niin paljon, että joku syrjäytynyt, heikosti koulutettu muslimi ryhtyy johonkin, jonka seurauksena viattomia kuolee, Azizi sanoo.

Azizi on kiitollinen siitä, että perussuomalaiset ilmoittivat keskiviikkona peruvansa pilapiirroskilpailun.

Perussuomalaisten nuorten julkaisema Rahvas-lehti aikoi järjestää pilapiirroskilpailun sananvapauden puolesta. Perussuomalaiset nuoret haastoi myös muiden poliittisten nuorisojärjestöjen lehdet mukaan julkaisemaan omia tai Charlie Hebdon pilapiirroksia seuraavassa numerossaan.

– Kilpailu olisi vain kiinnittänyt ääri-islamistien huomion Suomeen. Minä pelkään, että Suomi alkaa kaivaa verta nenästään. Ei kannata leikkiä tulella, Azizi sanoo Turun Sanomissa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)