Verkkouutiset

Kokoomusryhmyri Kalle Jokinen: Uusia päätöksiä tarvitaan

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan nykyinen kasvu ei riitä sellaiseen Suomeen kuin kokoomus haluaisi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmä aloitti tiistaina kesäkokouksensa Turussa. Ryhmän puheenjohtaja Kalle Jokisen mukaan hän aistii puolueen kesäkuun henkilövaihdosten jälkeen ”positiivisen odottavaa tunnelmaa, ja ehkä hieman jännitystäkin”.

Kalle Jokisen mukaan kesän aikana on toreilla voinut iloita monista kokoomuksen liikkeelle laittamista merkittävistä hankkeista, kuten kauppojen aukiolon vapauttamisesta tai teiden korjausvelkapaketin tietöistä”.

– Hyvät päätökset näkyvät ihmisten arjessa. Niiden kannustamina ponnistelemme päätöksissä eteenpäin, Kalle Jokinen sanoi avauspuheessaan.

Jokisen mukaan ”henkilövaihdokset tuovat aina mukanaan mahdollisuuden muutokseen. Kokoomus on viime vuosina menestynyt kohtuullisesti, mutta pystymme paljon parempaan”.

Hänen mukaansa kokoomus on ollut hieman malttamaton uudistushalunsa kanssa, vaikka parhaat tulokset tehdään pitkäjänteisellä työllä.

– Pikavoittoja raapimalla ei kansalaisten luottamusta lunasteta, se ei ole meidän tapamme tehdä politiikkaa, Jokinen totesi.

– Perehdytään ja punnitaan, ja ollaan aina muita paremmin valmistautuneita. Muistetaan maltti, ei sinkoilla. Luottamuksen rakentaminen on pitkä tie, hän ohjeisti kansanedustajakollegoitaan.

Vaikeaa edessä

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan on väärä johtopäätös, että tuleva politiikan syksy olisi helppo ja vaikeat päätökset pääosin takana.

– Politiikassa on aina edessä vaikeita ja vielä vaikeampia päätöksiä. Se on tämän homman työsuhde-etu, Kalle Jokinen sanoi.

Hänen mukaansa nykyinen talouskasvu ja työllisyysaste eivät riitä sellaisen Suomen kustantamiseen kuin kokoomus haluaisi.

– Taloutemme laahaa vuoden 2007 tasolla. Elintasoamme on ylläpidetty velalla. Olemme yli tuplanneet valtionvelan kahdeksassa vuodessa. Olemme tulleet tilanteeseen, jossa luottoluokitukset ovat lähteneet laskuun ja leikkaukset osuvat lähes joka puolelle. Veroasteemme on läntisen maailman kärkeä.

Kalle Jokisen mukaan ”joistakin puolueista on edelleen ehdotettu ratkaisuksi verojen korottamista”.

– Heille sanon, että se tie on kuljettu loppuun. Korkea veroaste on tukahduttanut Suomen talouden ja kannustavuuden työhön. Verotuksessa on vain yksi tie – ja se on alaspäin.

Jokinen sanoi, että valinnan pitäisi olla helppo: joko parannamme työllisyyttä tai kärsimme ja karsimme suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

Kaikki mukana

– Tahdomme, että kaikki pysyvät mukana, myös nopeassa muutoksessa. On kyse suuresta arvovalinnasta: annammeko yhteiskunnan jakautua menestyjiin ja häviäjiin, vai kuljemmeko eteenpäin yhdessä.

Kokoomuksen ryhmäjohtajan mukaan hallituksen päätösten myötä työtä saadaan lisää, muttei riittävästi.

– Uusia päätöksiä tarvitaan, tai Suomi ei tule hallituskauden aikana kuntoon. Keinoja kyllä on. Tarvitaan vain rohkeutta ja päättäväisyyttä niiden toteuttamiseksi. Hallituksen on itse pidettävä pääministerin johdolla kiinni työllisyystavoitteestaan.

Jokisen mukaan on myös aika viedä sovitut norminpurkupäätökset käytäntöön ”rivakasti ja kunnianhimoisesti” esimerkiksi kaavoituksen ja rakentamisen normien purkamisessa, lupa- ja valitusprosessien keventämisessä ja nopeuttamisessa sekä yritysten hallintotaakan keventämisessä.

– Parempi 20 purettua kuin 200 listattua ja purkamatonta normia, Kalle Jokinen sanoi.

Politiikan syksyä värittävässä sote-uudistuksessa kokoomus ajaa Jokisen mukaan valinnanvapautta, koska siinä on kyse ennen kaikkea tasa-arvon ja valinnan mahdollisuuksien lisäämisestä.

– Nykyisessä terveydenhuollon järjestelmässä maksukykyisillä on ohituskaista palveluihin. Nykymallin sijaan, valinnanvapaudessa jokaisella suomalaisella on oikeus valita. Valinnanvapaus on valtava ajatustavan muutos suomalaiseen terveydenhuollon järjestelmään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)