Verkkouutiset

Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Saavutetut edut luovat harhan

Saavutetuista eduista kiinni pitäminen muuttuu Daniel Sazonovin mukaan ongelmaksi, kun kiinnipitäjä on liian vahva.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonovin mukaan suomalaiset ovat saaneet sotien jälkeisinä vuosikymmeninä tukun saavutettuja etuja, jotka ovat alkaneet määrittää politiikkaa ja sen tekemistä.

– Tämä korostuu yhä vahvemmin, kun taloudellinen lamaannus jatkuu. Kunnollinen käänne vaatii paisuneiden saavutettujen etujen karsimista – vapaaehtoisesti tai pakolla, hän kirjoittaa blogissaan.

Hänen mukaansa saavutetut edut luovat perspektiiviharhan. Vallitseva tilanne on aina yhdelle edullinen ja toiselle epäedullinen. Mikä tahansa muutos vavisuttaa edullisuussuhteita Etujärjestökoneistot puolustavat olemassa olevaa edullista asiantilaa ja maalaavat kuvaa itselleen edullisten muutosten tarpeellisuudesta.

– Ankaraltakin tuntuva leikkauspolitiikka ei usein romauta palvelun tai etuuden tasoa. Usein kyse on hyvinä aikoina kertyvän paisuman purkamisesta: paluusta 2010- tai 2000-luvun alun tasolle – ei 70 vuoden taakse, Sazonov arvioi.

Saavutetuista eduista kiinni pitäminen muuttuu hänen mielestään ongelmaksi, kun kiinnipitäjä on liian vahva. Liian vahva kiinni pitäjä lamaannuttaa Sazonovin mukaan poliitikot.

– Määrätietoisuus karisee. Pelko voittaa. Vastuullisten poliitikkojen tehtävä on nähdä etujärjestöviestien läpi. Poimia ne ajatukset, jotka vievät yhteiskuntaa aidosti eteenpäin. Jättää huomiotta ne, joiden ainoa tarkoitus on kirkasotsaisesti puolustaa saavutettuja etuja – ilman yhteiskunnan kokonaisetua.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)