Verkkouutiset

Kokoomusnuorten puheenjohtaja iskisi tukiaisiin: Arvioitava kuin mitä tahansa menoja

Daniel Sazonov puolustaa Juhana Vartiaisen arvostelua maataloustukia kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov kirjoittaa Verkkouutisten blogissa, että kansanedustaja Juhana Vartiainen ei ole ainoa kokoomuslainen, joka kyseenalaistaa maataloudelle kohdennettujen tuen suuruuden.

Vartiainen on ottanut kantaa Suomen nykyiseen maataloustukijärjestelmään ja huomauttanut, että siinä on huomattavan paljon tehottomuutta ja piirteitä menneen maailman käytännöistä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kommentoi tähän, että näkemykset ovat Vartiaisen yksityisajattelua eivätkä edusta ryhmän virallista kantaa.

”Kokoomusnuoret on jo pitkään kyseenalaistanut maataloustukijärjestelmän mielekkyyden – ainakin nykyisellä mallilla ja nykyisessä laajuudessaan. Maatalouden tukemisen pitäisi perustua pitkän aikavälin tuloksellisuuteen, ja sen tavoitteena on oltava huoltovarmuuden, ei tehottoman tuotannon keinotekoinen ylläpitäminen”, Sazonov sanoo.

Vartiaisen mukaan maatalousmenot kilpailevat budjetissa muun muassa koulutuksen ja sosiaalipalvelujen kanssa.

”Onko tosiaan niin, että kokoomuksenkin puntarissa maataloustuet painavat edellä mainittuja asioita enemmän?” Sazonov kysyy.

Tukiaisten kaltaisia menoeriä on voitava hänen mukaansa arvioida kriittisesti aivan kuten mitä tahansa muitakin menoja.

”Tämä ei ole ideologista maatalousvastaisuutta tai yritysvastaisuutta. Kyse on politiikasta, jossa jokaista yhteiskunnan tukea ja muuta menoerää arvioidaan kriittisesti”, Sazonov toteaa..

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)