Verkkouutiset

Kokoomusnuoret: Venäjä luo uutta etupiirijakoa – ”Suomi hyötyisi Naton turvatakuista”

Kokoomusnuoret kertoo tukevansa Ukrainan mielenosoittajia "pyrkimyksessään avata maataan Eurooppaan".

Nuorisojärjestön mielestä Ukrainan johto toimi Venäjän painostamana ja kansan mielipidettä vastaan, kun se katkaisi vapaakauppaneuvottelut Euroopan unionin kanssa.

– Euroopan maiden pitäisi antaa nyt selvä tukensa ukrainalaisille, jotka kamppailevat vapautensa puolesta. Kun ukrainalaiset haluavat olla osa Eurooppaa, meidän tulee heitä siinä myös tukea. Emme saa antaa hiljaista hyväksyntäämme sille, että suurvallat estävät pienempiään tekemästä omia, itsenäisiä valintojaan, sanoo kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski tiedotteessa.

Kokoomusnuorten mielestä Venäjän ulkopolitiikka on ”huolestuttavalla tavalla alkanut muistuttaa kylmän sodan aikaista tilannetta”. Venäjä pyrkii kokoomusnuorten mielestä luomaan uutta etupiirijakoa, jossa se katsoo asiakseen puuttua rajanaapureidensa poliittisiin ratkaisuihin.

Ukrainaan, Georgiaan ja Moldovaan kohdistettu paine Venäjän taholta pitäisi kokoomusnuorten mukaan huomioida myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.

Kokoomusnuorten mielestä Suomen kannattaa tiedostaa huolestuttavaan suuntaan muuttunut turvallisuuspoliittinen tilanne ja tiivistää omaa integroitumistaan länteen.

Kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi valittu ja liiton kansainvälisistä asioista vastaava Tuomas Stöckel sanoo, ettei Suomella ei ole samanlaista turvallisuuspoliittista selkänojaa kuin puolustusliitto Naton jäsenillä.

– Kuitenkin juuri Suomen kaltainen pieni maa hyötyisi Naton turvatakuista kaikkein eniten. Suomen tulisi olla mukana myös läntisessä sotilasyhteistyössä turvatakseen itseään arvaamattomien suurvaltojen oikuilta, Stöckel katsoo.

Uusimmat
MAINOS