Verkkouutiset

Kokoomusnuoret rynnistivät eduskuntaan

Eduskuntavaalit osoittautuivat suureksi voitoksi nuorille ehdokkaille ja erityisesti entisille kokoomusnuorille.

Peräti viisi kokoomusnuorten entistä tai nykyistä puheenjohtajaa valittiin eduskuntaan.

30-vuotias kokoomusnuorten nykyinen puheenjohtaja Susanna Koski valittiin Vaasan vaalipiiristä eduskuntaan 3 101 äänellä. Koski on tullut tunnetuksi reippaan oikeistolaisesta linjastaan. Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla vuonna 2011.

Kosken edeltäjä kokoomusnuorten puheenjohtajana oli lakimies Antti Häkkänen. Hän keräsi Kaakkois-Suomen vaalipiirissä 6 220 ääntä ja nousi äänituloksella paitsi eduskuntaan myös kokoomuksen ykköseksi äänimäärässä. Häkkänen ehti kerätä jo viime vuoden eurovaaleissa suuren äänisaaliin valtakunnallisesti. Hän on kokoomusnuorten pestin jälkeen toiminut muun muassa pääministeri Jyrki Kataisen ja sittemmin kunta- ja alueministeri Paula Risikon erityisavustajana.

Häkkäsen edeltäjänä kokoomusnuorten puheenjohtajana toimi kokoomuksen nykyinen kansainvälisten asioiden sihteeri Wille Rydman. Hänet valittiin Helsingistä eduskuntaan 4 493 äänellä. Rydman oli lähellä läpipääsyä eduskuntaan jo vuoden 2011 vaaleissa.

Vuonna 2001 kokoomusnuorten puheenjohtajana toiminut Kai Mykkänen valittiin Uudeltamaalta ensikertalaisena eduskuntaan 5 246 äänen saaliilla. Mykkänen on tehnyt sittemmin pitkän uran kokoomuksen taustatehtävissä muun muassa Alexander Stubbin avustajana Euroopan parlamentissa ja elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen erityisavustajana. Ennen valintaansa eduskuntaan hän toimi Elinkeinoelämän keskusliiton johtajana ja tuli valtakunnallisesti tunnetuksi Venäjä-asiantuntijana.

Viides entinen kokoomusnuorten puheenjohtaja, joka valittiin eduskuntaan, on Ilkka Kanerva. Hän toimi kokoomusnuorten puheenjohtajana vuosina 1972–76. Kanerva valittiin ensi kerran eduskuntaan vuonna 1975.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)