Verkkouutiset

Kokoomusnuoret kannabiksen laillistamisesta: Puolueen päivitettävä kantansa

Kokoomusnuoret sanoo olevansa tyytyväisiä vihreiden uudesta kannabiskannasta.

Vihreä liitto on puoluekokouksessaan hyväksynyt aloitteen, jossa vaaditaan kannabiksen myynnin ja käytön laillistamista. Kokoomusnuoret onnittelee vihreitä historiallisesta päivityksestä kantaan ja antaa tukensa tavoitteen edistämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Kokoomusnuoret on kannattanut kannabiksen kasvatuksen, myynnin ja hallussapidon laillistamista itsehoitolääkkeenä jo viime syksystä lähtien. Olemme erittäin iloisia, että nyt myös vihreät on ensimmäisenä eduskuntapuolueena tullut samalle linjalle. Tämä on selvä viesti myös meidän emopuolueelle. Jos kokoomus haluaa kutsua itseään jatkossakin edistyspuolueeksi, on puolueen päivitettävä kantansa kannabiksen suhteen mahdollisimman pian, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo tiedotteessaan.

Kokoomusnuoret kannattaa kannabiksen laillistamista tavoiteohjelmassaan, joka hyväksyttiin viime syksynä järjestön liittokokouksessa.

Pajulan mukaan kannabiksen laillistaminen muun muassa madaltaisi ongelmakäyttäjien kynnystä hakeutua apuun.

– Tällä hetkellä apua ei haluta, koska siitä voi tulla rikosoikeudellisia seuraamuksia tai huumausainemerkintä. Laillinen kauppa olisi myös nykyistä laitonta kauppaa turvallisempaa ja mahdollistaisi merkittävän verokertymän, kun nyt tuotot kerää järjestäytynyt rikollisuus, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS