Verkkouutiset

Kokoomusnuoret eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään – syynä voimakas Venäjä-mielisyys

Kokoomusnuorten puheenjohtajan mukaan kattojärjestön poliittiset ratkaisut ovat ristiriidassa kokoomusnuorten arvojen kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuoret eroaa eurooppalaisesta kattojärjestöstään Democrat Youth Community of Europesta (DEMYC). Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan DEMYC on viime aikoina esiintynyt huomattavan Venäjä-mielisesti.

– Osa tästä poliittisesta toiminnasta on tapahtunut järjestön virallisesti noudattaman linjan vastaisesti. Järjestö on esimerkiksi puheenjohtajansa suulla vastustanut EU:n Krimin miehittämisen ja Ukrainan sodan seurauksena Venäjälle asettamia pakotteita, Sazonov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sazonovin mukaan kokoomusnuoret ei voi hyväksyä kattojärjestönsä toimintaa, eikä halua olla antamassa tukea järjestön linjauksille, jotka ovat suoraan ristiriidassa Kokoomusnuorten arvojen ja tavoitteiden kanssa.

– Kokoomusnuoret osallistuu mielellään kansainväliseen yhteistyöhön kaikissa niissä eurooppalaisissa ja kansainvälisissä liikkeissä, jotka edistävät kanssamme samoja arvoja kuten vapautta, tasa-arvoa, demokratiaa ja oikeusvaltiota. On surullista, että DEMYC on ajautunut tähän tilaan, mutta se pakottaa meidät tekemään asiasta omat johtopäätöksemme.

DEMYC:n johtotehtävissä on aiemmin toiminut joukko nykyisiä ja entisiä kokoomusvaikuttajia.

– Aktiivisista Euroopan tason vaikuttamista kokoomusnuoret tekee jatkossakin, mutta emme voi olla mukana toiminnassa, joka ei käytännön vaikuttamistyössään näytä sitoutuvan edes yleiseurooppalaisiin oikeusvaltio- ja demokratiatavoitteisiin.

Kokoomusnuoret jatkaa jäsenenä muun muassa keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen nuorisojärjestössä YEPP:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)