Verkkouutiset

Kokoomusnuoret ehdottaa opintotuen korvaamista lainalla

Kokoomuksen nuorten liitto haluaa uudistaa opintotukijärjestelmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen nuorten liitto (KNL) käsitteli lauantaina Seinäjoella 81. liittokokouksessaan järjestön uutta, julkisuudessakin esillä ollutta tulevaisuus- ja tavoiteohjelmaansa.

Ohjelmassa järjestö ehdottaa muun muassa opintotulojen tulorajan poistamista muuttamalla opintotuen kokonaan lainapohjaiseksi.

Kokoomusnuorten mukaan muutos vapauttaisi opiskelijan hankkimaan opintojen aikana niin paljon ansioita kuin tämä vain tahtoo.

“Saat tienata, sen mitä tienaat ja lisäksi on mahdollisuus nostaa opintorahaa, mutta se on puhtaasti lainaperusteista. Eli lainaat itseltäsi”, kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski selvittää Verkkouutisille.

Kosken mukaan esityksestä ei ole käyty vielä keskustelua tämän tarkemmalla tasolla.

Kokousväelle jaetussa tavoiteohjelman luonnoksessa ehdotettiin vain opintotuen tulorajan korottamista. Tulorajan nostamisen tarpeellisuutta perusteltiin sillä, että opiskelijoiden on pystyttävä pitämään kontakti työelämään opintojenkin kannalta.

Luonnoksessa tulorajojen säilyttämistä perusteltiin kuitenkin sillä, että tukien kokonaan poistaminen “veisi pohjan pois ajatukselta, että yhteiskunta tulee apuun vain tarvittaessa”.

Kokouksessa luonnoksen linjaus muutettiin kuitenkin yksimielisesti.

Oikaisu 12.11.2014:

Toiseksi viimeisen kappaleen lainauksessa tulorajojen korottamista koskevan esityksen perusteluosasta ”Luonnoksessa tulorajojen säilyttämistä perusteltiin kuitenkin sillä, että tukien kokonaan poistaminen veisi pohjan pois ajatukselta, että yhteiskunta tulee apuun vain tarvittaessa” on kirjoitusvirhe. ”Tukien” on tekstissä ”tulorajojen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)