Verkkouutiset

Kokoomusnuoret Antti Rinteelle: työmarkkinoilla ei kaivata yhtään lisäsääntelyä

Kokoomuksen nuorten liitto tyrmää valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) ehdotuksen nollatuntisopimusten kieltämisestä.

”Valtiovarainministeri (Antti) Rinteen ehdotus nollatuntisopimusten kieltämisestä kirpaisisi eniten maamme nuorisoa ja nuoria aikuisia”, kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski toteaa tiedotteessaan.

Kosken mukaan nollatyösopimusten poisto ei tarkoittaisi nykyistä enempää vakituisia työsuhteita, vaan ainoastaan keskittäisi nykyisin tarjolla olevat työtunnit yhä harvemmille.

Koski muistuttaa, että Suomessa on kymmeniätuhansia ihmisiä, joille nollatyösopimus on elämäntilanteesta johtuen hyvinkin mieleinen. Tällaisia ihmisiä ovat hänen mukaansa muun muassa monet opiskelijat, freelancerit sekä vanhempainvapaalla olevat ihmiset.

Nollatyösopimusten kieltäminen tarkoittaisi Kosken mukaan käytännössä sitä, että toistaiseksi voimassaolevien työsuhteiden sijaan työnantajat joutuisivat solmimaan entistä enemmän määräaikaisia työsopimuksia.

”Työmarkkinajärjestelmästämme jäykkyydestä johtuen riski palkata vakituinen työntekijä voi olla yrityksille liian suuri. Silloin työnantaja jää ilman työntekijää ja työntekijä jää ilman työpaikkaa”, Koski sanoo.

Kokoomusnuoret pitää hyvänä hallituksen aiempaa suunnitelmaa mahdollistaa ajoittainen ja rajoitettu työnteko työttömyyden aikana ilman suoraa tukien menetystä.

Uudistus palvelisi kokoomusnuorten mukaan nollasopimusmahdollisuuden ohella erinomaisesti sekä työntekijöitä että työnantajia.

”Suomalaiset työmarkkinat eivät kaipaa enää yhtään lisäsääntelyä. Työelämään on luotava nykyistä laajempia mahdollisuuksia ja joustoja yksilöllisten tarpeiden mukaisesti”, Koski sanoo.

”On aina parempi, että nuorella on mahdollisuus työntekoon työttömyyden sijaan. Työmarkkinamme tarvitsevat joustavuutta irtisanomisten asemesta ja nuoret työtä sosiaalietuuksien sijaan.”

Uusimmat
MAINOS