Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluekokous on koolla Tampereella.

Kokoomuskokous myötämielinen, mutta kaatoi aloitteen poliittisten lakkojen kieltämisestä

Puolue yhtyi aloitteeseen "pääosin", mutta totesi työrauhan vahvistamista jo viedyn eteenpäin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen Tampereen puoluekokous jatkoi lauantaina kokoukselle tehtyjen  212 aloitteen käsittelyä.  Tampereen Tulevaisuuskokoomus oli tehnyt aloitteen otsikolla Poliittiset lakot kiellettävä perusoikeuksien vastaisina.

Aloitteen varsinainen ehdotus oli  ”jotta Suomi olisi demokraattinen yhteiskunta, jossa perusoikeuksia kunnioitetaan, ehdotamme, että puoluekokous velvoittaa kokoomusta ja erityisesti taitavaa työministeriä käynnistämään neuvottelut SAK:n ja Teollisuusliiton kanssa poliittisten lakkojen kokonaan kieltämiseksi”.

Kokoomuksen puoluehallitus totesi aloitevastauksessaan, että ”puoluehallitus yhtyy pääosin aloitteessa esille tuotuihin demokraattista päätöksentekoa, työehtosopimusten sitovuutta, työtaisteluoikeuden sisältöä ja mielenilmaisun vapautta työajan ulkopuolella koskeviin näkökohtiin. Työrauhan vahvistamista, mukaan lukien poliittisten työtaistelutoimien keston rajoittamista, on viety eteenpäin hallitusohjelmassa sovitulla tavalla, huomioiden myös siihen liittyvät kansainvälisoikeudelliset ja perusoikeuksia koskevat puitteet”.

Puoluehallitus esitti, että sen vastaus todettaisiin riittäväksi selvitykseksi aloitteen johdosta. Puoluekokous hyväksyi tämän kannan selvästi koeäänestyksessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)