Verkkouutiset

Kokoomusedustajat kavahtavat kalastuslain avaamista

Kansanedustajat Markku Eestilä ja Saara-Sofia Sirén suhtautuvat varauksellisesti ministeriön pyrkimyksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Edustajien mukaan nykyinen kalastuslaki on sidosryhmien kanssa tehdyn pitkän työn tulos.

– Lain tarkoituksena on parhaaseen käytettävissä olevaan tietoon perustuen järjestää kalavarojen kestävä käyttö ja hoito. Näin turvataan kalavarojen kestävä ja monipuolinen tuotto, kalakantojen luontainen elinkierto sekä kalavarojen suojelu ja vesistöjen monimuotoisuus, Saara-Sofia Sirén ja Markku Eestilä toteavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Jos maa- ja metsätalousministeriö haluaa avata kalastuslain, täytyy sen kokoomusedustajien mukaan pohjautua perusteelliseen taustatyöhön ja hyvään valmisteluun.

– Kalastuskysymyksissä on ratkaistavana useita eri sidosryhmiä koskevia asioita. Taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurillisen kestävyyden yhteen nivominen vaatii laajaa ja perusteellista yhteistyötä sekä avointa valmistelua. Tämä tarkoittaa sitä, että vesialueita niin vapaa-aikanaan kuin toimeentulon lähteenään hyödyntävät kalastajat, kuntalaiset ja matkailijat sekä heidän näkemyksensä huomioidaan, Sirén ja Eestilä sanovat.

Heidän mukaansa klastuslaista löytyy kohtia, joita voisi päivittää vastaamaan entistä paremmin lain tavoitteita.

– Esimerkiksi ehdotus menettämisseuraamuksen lisäämisestä kalastuslakiin on erittäin kannatettava. Se parantaisi uhanalaisten kalakantojen suojelua salakalastukselta, Sirén sanoo.

Eestilä toteaa, että kalastuslain avaaminen on hallitusohjelmakysymys.

– Tämän hallituksen asialistalla lain avaaminen ei ollut. Kalastuksen lisäksi on huomioitava, että kalanviljelyä tulisi lisätä merellä ja laitoksissa. Suomalaisten lautasille on saatava enemmän kotimaista kalaa. Kalanviljelyn osalta määrätietoisen työn pitää jatkua ensi kaudellakin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)