Verkkouutiset

Kokoomusedustajat: Hallituksen ohjeistettava kouluista

Sari Sarkomaa, Terhi Koulumies ja Heikki Vestman vaativat linjaamaan etäopetuksesta.

Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa, Terhi Koulumies ja Heikki Vestman vaativat hallitukselta selkeää linjaa opetuksen järjestämisen suhteen.

Sarkomaa ja Koulumies ovat jakaneet twitterissä Iltalehden uutisen, jossa kerrotaan Euroopan tartuntatautiviraston kirjanneen konkreettisten toimenpiteiden listalle koulujen sulkemisen. Suomessa on toistaiseksi suljettu koronan vuoksi vain yksittäisiä kouluja, minkä lisäksi esimerkiksi Tampereella, Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä ja Sipoossa lukiot ovat siirtyneet etäopetukseen.

Sarkomaa vaatii hallitusta ottamaan asiaan kantaa.

– Euroopan tartuntatautivirasto kirjannut toimenpiteiden listalle koulujen sulkemisen viikoiksi. Suomalaiset odottavat. Oltava voimassa yksi ohjeistus, siirrytäänkö kouluissa & oppilaitoksissa etäopetukseen vai ei. Ohjeistuksen tultava ⁦⁩ hallitukselta, Sarkomaa tviittaa.

Terhi Koulumies on tviitissään samoilla linjoilla.

Tartuntatautivirasto patistelee toimiin. Alan kohta väsyä näihin #korona -päivityksiin, kun mitään ei tunnu tapahtuvan. #koronavirus #thl #stm #COVID2019 #hus #Helsinki #pandemia #Epidemia, Koulumies kirjoittaa.

Heikki Vestman kysyy, miksi Suomi suhtautuu koronaan eri tavalla kuin muu Eurooppa.

– Miksi lähes koko muu Eurooppa on sulkenut koulut koronaviruksen torjumiseksi mutta Suomi ei ole? Miksi WHO kehottaa torjumaan virusta kaikin keinoin mutta Suomessa on puhuttu jo ”laumasuojan” rakentamisesta? Isoja kysymyksiä vailla selviä vastauksia, Vestman kirjoittaa Facebookissa.

https://www.facebook.com/hvestman/posts/2568049753473867

Uusimmat
MAINOS