Verkkouutiset

”Kokoomus tavoittelee kuntavaalien ykköspaikkaa”

Piirijärjestöjen arvion mukaan puolueen listoilla on nyt kaikkiaan 5612 ehdokasta.

Kokoomus lähtee tavoittelemaan kuntavaalien ykköspaikkaa erinomaisista asetelmista, arvioi puoluesihteeri Kristiina Kokko.

Kokoomuksen ehdokasmäärä kasvoi viime kuntavaaleista erityisesti sekä Uudellamaalla että Pohjanmaalla.

Myös Kainuussa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla kokoomusehdokkaita on enemmän kuin viime kuntavaaleissa.

Kokoomuksen piirijärjestöjen arvion mukaan kokoomuksen listoilla on nyt kaikkiaan 5612 ehdokasta. Listat jätettiin kunnissa tänään tiistaina.

Alkuperäinen kuntavaalien ehdokashakemusten jättöpäivä on tänään tiistaina. Tiedot on pitänyt jättää kuntien keskusvaalilautakunnille kello 16 mennessä. Ehdokaslistoja voi täydentää vielä toukokuun alkuun saakka, koska kuntavaalit siirtyvät huhtikuulta kesäkuulle.

– Tämä on korona-aikana upea saavutus. Oman kotikunnan kehittäminen kokoomuksen joukkueessa kiinnostaa. Olemme tämän hetken ehdokasasettelun perusteella täydessä iskussa kuntavaaleihin, Kristiina Kokko toteaa tiedotteessa.

Kokoomuksen vahvalla kannatusalueella Uudellamaalla ehdokkaita on lähes 70 enemmän kuin viime kuntavaaleissa. Uudellamaalla ehdokasmäärä kasvoi kaikkiaan 15 kunnassa.

Pohjanmaalla ehdokasmäärä on kasvanut noin 40:llä viime kuntavaaleista. Ehdokasmäärä nousi kaikkiaan 13 kunnassa.

Lisää täysiä listoja

Suurista kaupungeista kokoomuksella on täysi lista Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Seinäjoella. Täysi lista oli myös Naantalissa ja Myrskylässä.

– On selvää, että toukokuussa ylitämme viime kuntavaalien ehdokasmäärän, ja lisää täysiä listoja on vielä tulossa useisiin kaupunkeihin. Näistä asetelmista lähdemme tavoittelemaan kuntavaalien ykköspaikkaa kesäkuussa, Kokko sanoo.

Pirkanmaalla kokoomus kasvatti ehdokasmääräänsä 12 kunnassa. Kaakkois-Suomessa 11 kuntaa ylitti viime vaalien ehdokasmäärän. Savo-Karjalassa puolestaan jokaisessa kunnassa on kokoomuslista.

Pohjois-Pohjanmaalla ehdokasmäärä kasvoi neljässä kunnassa. Esimerkiksi Siikalatvassa on kokoomuslista ensimmäistä kertaa koko kunnan historiassa.

Lapissa kokoomuksen ehdokasmäärä kasvoi eniten Ranualla.

 

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS