Verkkouutiset

Kokoomuksen Satonen mellakoista: Ruotsin virheet voidaan välttää

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Arto Satosen mukaan Husbyn nuorisomellakoiden rantautuminen Suomeen on estettävä ennaltaehkäisevillä ratkaisuilla.

– Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Ruotsin tapahtumien ennaltaehkäisy vaatii kuitenkin onnistumisesta kolmessa asiassa: Turvapaikanhakijoiden määrä on pidettävä hallinnassa, maahanmuuttajanuorten kotoutumiseen on panostettava ja asuinalueiden liiallinen eriytyminen on estettävä, Satonen listaa.

Satosen mukaan Vanhasen toisen hallituksen loppukaudella aloitetut maahanmuuttopolitiikan uudistukset ovat tuottaneet tuloksia.

– Silloin Suomi siirtyi turvapaikkapolitiikassa liberaalilta linjalta realismin tielle pitkälti Kokoomuksen vaatimuksesta ja Keskustan tuella, Satonen toteaa.

Satosen mukaan turvapaikanhakijoiden määrän puolittuminen vuodesta 2009 on helpottanut maahanmuuttajien kotoutumista merkittävästi.

Satonen pitää maahanmuuttajanuorten kielten opetukseen, ammatilliseen koulutukseen ja harrastuksiin panostamista viisaana.

– Esimerkiksi jalkapalloseurat tekevät aivan upeaa työtä maahanmuuttajanuorten kotoutumisessa, Satonen toteaa.

Asuntopolitiikassa Suomi voi vielä Satosen mielestä välttää Ruotsin virheet.

– Ohjaamalla kunnallista asuntotuotantoa, kaavoitusta ja asukasvalintoja voidaan vaikuttaa maahanmuuttajien tasaisempaan jakautumiseen eri asuinalueiden kesken. Käytännössä on havaittu, että jos maahanmuuttajien määrä asuinalueella nousee yli viidennekseen, kantaväestön poismuutto kyseisiltä alueilta kiihtyy, Satonen sanoo.

Satosen mukaan että eriytyvän kehityksen estäminen on sekä maahanmuuttajien, että kantaväestön etu.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)