Verkkouutiset

”Kokoomuksen saavutusten listaamisessa oli runsauden pulaa”

Alexander Stubbin kampanjapäällikkönä kokoomuksen puheenjohtajakisassa toimivan kansanedustaja Kai Mykkäsen mielestä kokoomuksen onnistumisista ei ole viestitty riittävän hyvin.

– Kun muokkasimme näitä viestejä sekä saavutusten listaamisessa, niin kyllä siinä pikemminkin oli runsauden pulaa, kun ruvetaan katsomaan niitä asioita, jotka kokoomuksen tavoitteista on viimeisen kahden vuoden aikana menneet läpi. Lista on pitkä ja väittäisin että kelpaa tarkasteluun minkä tahansa muun suomalaisen puolueen, myöskin hallituskumppaneiden omien aikaansaannosten kanssa, Kai Mykkänen sanoo Verkkouutisille.

Stubb toi maanantaina esille sekä blogissaan että kampanjan avaustilaisuudessa kokoomuspolitiikan onnistumisia. Niitä ovat esimerkiksi sote-uudistuksen eteneminen valinnanvapauden pohjalta, työn teettämisen kustannusten alentaminen kilpailukykysopimuksen myötä sekä kauppojen aukiolojen vapauttaminen.

Mykkänen epäilee, että onnistumisista ei ole viestitty riittävän hyvin.

– Jostain syystä on syntynyt muutamasta yksittäistapauksesta tämmöinen mielikuva, että kokoomus ei olisi tässä hallituksessa saanut asioita aikaan, Mykkänen tunnustaa.

– Kuka olisi uskonut muutama vuosi sitten, kuka olisi uskonut vuosi sitten, että tämä hallitus, jossa kokoomus on vasta kolmanneksi suurin puolue, yhtiöittää terveyskeskukset, Mykkänen kysyy.

Hänen mielestä Stubbin johtajuus on ollut parhaimmillaan hankalissa tilanteissa kuten sote-väännössä, joka on kulminoitunut sekä viime syksynä että tänä keväänä. Stubbin työ on Mykkäsen mukaan ollut periksiantamatonta.

– Uskon vahvasti, että Alex on myös sellaista sorttia, että tämän tyyppinen vaikeassa paineessa oleminen kuorii uuden vaihteen päälle. Tullaan näkemään vielä myönteisessä mielessä vahva persoona tuolla kentillä kiertämässä, joka tosiaan tuo sekä innostusta että sisältöä että myöskin uskottavaa johtajuutta kokoomukseen, Mykkänen sanoo.

Mykkänen uskoo, että kesäkuun Lappeenrannan puoluekokouksesta kokoomus tulee ulos yhtenäisempänä kuin aiemmin.

– Tässä suhteessa luotan aika paljon myöskin Elina Lepomäkeen, joka nyt on lähtenyt ehdolle ja myöskin näihin esillä olleisiin muihin nimiin.

Kansanedustaja Elina Lepomäki on asettunut ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi. Sisäministeri Petteri Orpo on sanonut harkitsevansa vakavasti ehdolle asettumista. Myös kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta.

– Uskon, että meillä kaikki mukaan lähtevät ovat niin sitoutuneita kokoomuksen arvoihin ja menestykseen, että ei ole mitään halua yrittää edes repiä puoluetta. Luulen, että puheenjohtajakisa hyvin todennäköisesti vahvistaa puoluetta verrattuna siihen, että tätä ei olisi käyty. Nyt tullaan käymään keskustelu siitä, että mikä on puheenjohtajalle tärkeintä, mikä on kokoomuksen linja, siitä tullaan varmasti käymään puoluekokouksessa paljon ja uskon, että ollaan yhtenäisempiä tämän puoluekokouksen jälkeen kuin ehkä viime puoluekokouksen jälkeen, Mykkänen sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb avasi maanantaina puheenjohtajakampanjansa Espoossa. Samalla tuotiin esiin kampanjaorganisaation nimiä. Toisena kampanjapäällikkönä Mykkäsen lisäksi toimii imatralainen vararehtori ja ex-kansanedustaja Anu Urpalainen.

Tilaisuudessa julkaistulta Stubbin tukijalistalta löytyy muun muassa viiden kokoomuksen piirin puheenjohtajien nimet. Stubbin tukiijoiksi ovat ilmoittautuneet Kainuun Kokoomuksen puheenjohtaja Eero Suutari, Keski-Suomen Kokoomuksen puheenjohtaja Pauli Partanen, Pirkanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Leena Kostiainen, Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Jussi Taittonen sekä Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja Emlilia Syväsalmi. Lisäksi tilaisuudessa julkaistulta tukijalistalta löytyvät helsinkiläinen kansanedustaja Juhana Vartiainen ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Hämeen vaalipiiristä.

Uusimmat
MAINOS