Verkkouutiset

Kokoomuksen puoluehallitus tukee Alkon monopolin purkamista

Kokoomusnuorten mukaan Alkon monopoli on tunkkainen tuoksahdus 70-luvulta, jolle ei enää löydy perusteita.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos on tyytyväinen, että kokoomuksen puoluehallitus esittää kokoomuksen kesäkuun Turun puoluekokoukselle Alkon monopolin purkamista kannattavan puoluekokousaloitteen hyväksymistä.

Kokoomuksen puoluehallitus asettui Seinäjoella yksimielisesti tukemaan aloitteen hyväksymistä. Samanlaisen aloitteen oli tehnyt kokoomusnuorten lisäksi Tampereen Kokoomusopiskelijat TYKO.

Puoluehallituksen mukaan ”haittojen torjunnan ja alkoholipolitiikan muiden todellisten tavoitteiden toteuttamisen kannalta Alkon monopolin säilyttämiselle ei ole enää samanlaisia perusteita kuin vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten oli. Valtion vähittäismyyntimonopolin ylläpidosta voidaan lähivuosina hallitusti ja suunnitelmallisesti luopua ja vapauttaa luvanvaraiseen vähittäismyyntiin vaiheittain kaikki juomaryhmät. Vaiheittaisella vapauttamisella varmistetaan, että kulutuskäyttäytymiseen liittyviä shokkeja ei aiheudu”.

Taustana oli maaliskuussa puolueen tulevaisuuspäivillä tekemä jäsenkysely, jossa yli 80 prosenttia puolueen jäsenistä tuki viinamonopolin purkamista.

Henrik Vuornoksen mukaan kyseessä on merkittävä askel kohti vapaampaa, yksilöiden vapauteen ja vastuuseen uskovaa yhteiskuntaa.

– Kokoomus on ottamassa merkittävän askeleen kohti eurooppalaisempaa alkoholipolitiikkaa. Alkoholiuudistus oli hyvä alku, mutta paljon jäi vielä kesken. Alkon monopolin purkaminen on seuraava askel siinä, että suomalaisten ylenpalttista holhousta päästään vähentämään, Henrik Vuornos sanoo tiedotteessa.

Vuornos uskoo aloitteen menevän läpi puoluekokouksessa.

– Kokoomuksesta tulee kesäkuussa mitä todennäköisimmin ensimmäinen puolue, joka uskaltaa kyseenalaistaa Alkon monopolin tarpeellisuuden. Alkon monopoli on kuin tunkkainen tuoksahdus 70-luvulta, jolle ei enää nykypäivänä löydy asiallisia perusteita. Toivottavasti seuraavalla vaalikaudella päästään ottamaan seuraava askel alkoholipolitiikan uudistamisessa ja Alkon monopoli puretaan.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)