Verkkouutiset

Kokoomuksen Outi Mäkelä: Tervetulleita toimia nuorisotyöttömyyden taklaamiseen

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) on tyytyväinen hallituksen suunnitelmiin, joiden tarkoitus on taklata nuorten syrjäytymistä.

Hallitus päätti torstaina budjettiriihessään useista toimista, joilla pyritään vähentämään nuorisotyöttömyyttä ja siten ehkäisemään syrjäytymistä.

– Olemme olleet erityisen huolestuneita niistä nuorista, jotka eivät ole koulutuksessa tai työssä. Heitä on ollut lähes viidesosa kaikista 20–24-vuotiaista nuorista aikuisista, Outi Mäkelä toteaa.

– Siksi onkin hienoa, että hallitus lisää nyt koulutustarjontaa ja nämä lisäpaikat kohdennetaan erityisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille nuorille. Lisäksi niiden nuorten, joiden toimintakyky on selvästi alentunut, on jatkossa mahdollista saada tarvitsemiaan ammatillisen kuntoutuksen palveluita ilman sairausdiagnoosia, Mäkelä jatkaa.

Mäkelän mukaan nuorten kohdalla korostuvat erityisesti koulutus- ja perehdytystoimet sekä tuki työnhaussa.

– Tärkeää olisi, että erilaiset näihin liittyvät palvelut olisivat helposti ja matalalla kynnyksellä lähestyttäviä. Ei nuoren tarvitse tuntea eri järjestelmiä, vaan pääasia on se, että hän tietää mihin olla yhteydessä ja mistä tukea esimerkiksi työnhakuun saa. Siksi on hieno ele, että puoliväliriihessä päätettiin nuorten matalan kynnyksen palvelumallin, eli Ohjaamo-toiminnan lisärahoituksesta ja vakiinnuttamisesta, hän sanoo.

Uusimmat
MAINOS