Verkkouutiset

Kokoomuksen Outi Mäkelä alkoholilain etenemisestä: Toiveikkuutta on, että aikataulussa pysytään

Kansanedustajan mukaan alkoholilain uudistus etenee ensi viikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä kirjoittaa blogissaan, että alkoholilain uudistus etenee ensi viikolla. Hänen mukaansa toiveikkuutta on, että ministerin aikataulussa pysytään, vaikka asiaa valmistelleen työryhmän kokous peruuntui keskiviikkona.

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) ilmoitti helmikuussa olevansa valmis antamaan esityksen eduskunnalle toukokuun aikana. Keskustan eduskuntaryhmässä on sen jälkeen esitetty vaateita lakiesityksen tiukentamisesta.

Alkoholipolitiikkaa pitäisi Mäkelän mukaan arvioida neutraalisti, aivan samoin kuin kaikkea muutakin politiikkaa. Haitat ja hyödyt pitäisi arvioida tasapainoisesti ja samanlaisella tarkkuudella.

”Lainsäädännön arviointineuvosto on kiinnittänyt huomiota esimerkiksi siihen, että kuluttajahyötyjä ei arvioida lainkaan. Ne kuitenkin ovat oletettavasti merkittävät, koska alkoholia ostavat miljoonat suomalaiset. Ongelmana on, että valtaville ihmisjoukoille tasaisesti jakautuvat hyödyt ovat yksittäistä ihmistä kohti niin pienet, että ne on helppo jättää huomiotta”, Outi Mäkelä kirjoittaa.

Alkoholin terveyshaittoja ei hänen mukaansa myöskään pidä sivuuttaa.

”Erilaisiin haasteisiin, kuten alkoholiongelmiin puuttumiseen työpaikoilla, lasten ja nuorten alkoholin saantiin tai päihdeäitien kuntoutukseen on löydettävä nykyistä tehokkaampia ratkaisuja”, Mäkelä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)