Verkkouutiset

Kokoomuksen nuorisojärjestöt järjestävät mielenilmauksen Venäjän sotatoimia vastaan

Mielenilmauksessa vastustetaan Venäjän sotatoimia Syyriassa ja Ukrainassa.

Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta kertovat tiedotteessaan kutsuneensa torstaina ovat Suomen nuoriso-, opiskelija- ja rauhanjärjestöt mielenilmaukseen Venäjän Syyriassa ja Ukrainassa suorittamia sotatoimia vastaan.

Mielenilmaus on tarkoitus järjestää YK:n päivänä 24. lokakuuta. Sillä halutaan antaa selkeä viesti siitä, että suomalaiset tuomitsevat Venäjän toimet.

– Emme voi enää seurata vaieten sivusta, kun siviilejä häikäilemättömästi pommitetaan ja kansainvälistä oikeutta rikotaan räikeästi. Kansainvälinen oikeus ja yhteiset kansainväliset sopimukset eivät merkitse mitään niin kauan kun kansainvälinen yhteisö ja kansallisvaltiot hiljaa sallivat niitä vastaan rikkomisen, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias korostaa, etteivät Syyrian pommitukset ole ainoita sotilaallisia toimia, joilla Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta.

– Kaksi vuotta sitten Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja osallistui aktiivisesti itsenäisen Ukrainan horjuttamiseen. Edelleenkin itäisessä Ukrainassa on käynnissä sotilaallinen konflikti, Kupias sanoo.

Uusimmat
MAINOS