Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä patistelee karsimaan kuntien tehtäviä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä patistelee ministeriöitä edistämään tosissaan kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsimista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Outi Mäkelän mielestä asiassa ei ole edetty riittävän nopeasti.

– Ministeriöt ovat toistaiseksi tuottaneet esityksiä karsinnoista vähän ja jopa vastentahtoisesti. Kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsimisesta tuleekin suuri haaste loppuvaalikaudelle, Mäkelä sanoo.

– Vetkuttelemalla tilanne vain pahenee entisestään. Kunnat ovat taloudellisesti tukalassa tilanteessa ja ministeriöiltä tulee löytyä nyt rohkeutta tehdä esityksiä, sillä valtionhallinnon on kannettava vastuuta, Mäkelä toteaa.

Mäkelä odottaa nyt ministeriöiltä selkeitä ja pikaisia esityksiä karsinnoista, sillä kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsiminen on Mäkelän mukaan aivan välttämätöntä, jotta ”kunnat saavat mahdollisuuden turvata kuntalaisen peruspalvelut mahdollisimman toimivasti, tehokkaasti ja joustavasti”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)