Verkkouutiset

Kojamon sijoituskiinteistöjen arvo kasvanut jo yli viiteen miljardiin

Yhtiön omistuksessa oli kesäkuun lopussa 35 194 vuokra-asuntoa.

Vuokra-asuntoja tarjoava Kojamo kertoo kasvunsa olleen alkuvuonna strategian mukaista ja kannattavaa. Yhtiön sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli kesäkuun lopussa 5,3 miljardia euroa, kun se vuosi sitten oli 4,9 miljardia euroa.

Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan yhtiön tavoite kasvattaa sijoituskiinteistöjensä arvo 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä eteni vahvasti katsauskauden aikana.

– Aloitimme katsauskauden aikana 648 uuden asunnon rakentamisen. Parhaillaan asuntoja on rakenteilla 1 329, joista 85 prosenttia valmistuu Helsingin seudulle, hän kertoo tulostiedotteessa.

Kojamon omistuksessa oli kesäkuun lopussa 35 194 vuokra-asuntoa, kun niitä vuosi sitten oli 34 172. Yhtiö keskittää toimintaansa seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen ja myy elokuussa 478 asuntoa, jotka sijaitsevat pääsääntöisesti niiden ulkopuolella.

– Portfolio-ostojen ja asuntoaloitusten lisäksi meillä on myös hyvät mahdollisuudet löytää markkinoilta yksittäisiä ostettavia kohteita ja tätä kautta kasvattaa sijoitussalkkuamme. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana olemme ostaneet yksittäisiä kohteita Helsingin keskustasta, Nieminen kertoo.

Kojamon liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa vuodentakaisesta 3,7 prosenttia 185 miljoonaan euroon. Voitto ennen veroja kuitenkin laski 141 miljoonasta 125 miljoonaan euroon, kun nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta supistui 53 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 74 miljoonasta.

Kojamo arvioi konsernin liikevaihdon kasvavan tänä vuonna edellisestä vuodesta 3–5 prosenttia, kun aiempi arvioi oli 2–7 prosenttia.

Yhtiön suuromistajina ammattiliitot

Ammattiliitoilla on Kojamon omistuksesta yhtiön ilmoituksen perusteella yli 40 prosentin osuus.

Suurimmat omistajat ovat eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Varma, jotka kumpikin omistavat noin 13 prosenttia osakkeista, mutta kolmantena tulee Teollisuusliitto lähes 12 prosentin omistuksellaan.

Yli kuuden prosentin osuuksia on Julkisten ja hyvinvointialojen liitolla JHL:llä, Opetusalan Ammattijärjestöllä OAJ:lla ja Rakennusliitolla. Ammattiliitto Pron ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin osuudet ovat molemmin puolin viittä prosenttia.

Kojamo eli entinen VVO on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö.

Uusimmat
MAINOS