Verkkouutiset

KL: Uber palaa kesällä Suomeen

Vuoden tauon jälkeen kuljetuspalvelun on määrä tulla heinäkuussa takaisin.

Suomen Uberin maajohtaja Joel Järvinen kertoo asiasta Kauppalehdessä. Uber kertoi aikataulunsa mukaisesta vuoden tauosta jo viime kesänä.

Taustalla on ensi kesänä voimaan tuleva liikennepalvelulaki, joka tunnistaa Uberin kaltaiset toimijat. Yrittäjäksi ja kuljettajaksi ryhtyminen helpottuu.

”Samalla, kun katson Ruotsin perään, valmistaudumme kovasti siihen, että pääsemme palaamaan toimintaan Suomessa heinäkuussa”, Joel Järvinen sanoo KL:ssa.

”Emme ole vielä lyöneet lukkoon, millä palvelunimikkeellä tulemme ulos. Tulemme joka tapauksessa takaisin uuden lainsäädännön puitteissa”.

UberPop-palvelu on ollut jäissä Suomessa ja Ruotsissa, ja Tanskassa koko toiminta ajettiin alas. Ruotsi on kuitenkin Järvisen mukaan hyvä esimerkki siitä, että toiminta on mahdollista myös nykysääntelyllä.

Helsingin käräjäoikeus määräsi kesällä Joel Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon, kun häntä epäiltiin avunannosta luvattoman taksitoiminnan harjoittamiseen. Takavarikointipäätös kumottiin joulukuussa.

”Yrityksen osalta asiaan ei ole suuremmin päivitettävää. Jatkamme keskustelua viranomaisten kanssa, jotta asiat saataisiin selvitettyä mahdollisimman pian”.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)