Verkkouutiset

Mökki Kittilässä. LEHTIKUVA/OTTO PONTO

KL: Mökkibuumi jatkuu ja hinnat ovat nousussa

Koronapandemian kiihdyttämä loma-asuntomarkkina on jatkunut tänä vuonna kiihkeänä.

Kauppalehden mukaan mökkejä on myyty Suomessa lähes saman verran kuin viime vuonna ja selvästi enemmän kuin vuonna 2019.

Samalla myös hinnat ovat kääntyneet nousuun laskettuaan lähes koko 2010-luvun.

Maanmittauslaitoksen rekisteripäällikkö Taisto Toppisen mukaan mökkikauppa vilkastui koronan myötä, kun maarajat sulkeutuivat ja suomalaisten katseet siirtyivät kotimaan lomailuun. Kysyntää on lisännyt myös etätyö, joka on kasvattanut ympärivuotisesti asuttavien kakkosasuntojen kysyntää.

Lapin matkailulle korona on ollut iso piristys. Suosituissa lomakohteissa, kuten Kittilän Levillä on meneillään buumi mökkikaupan suhteen.

Kiinteistönvälitystoimisto Bo LKV aloitti toimintansa Levillä ja Ylläksellä lokakuussa. Kiinteistönvälittäjä Tanja Sotkan mukaan kauppa on käynyt hyvin, ja yhtiön etukäteen tekemät ennusteet ovat rikkoutuneet.

– Ostajat etsivät laadukkaita koteja, joissa voi tehdä etätöitä, Sotka sanoo Kauppalehdelle.

Hinnat ovat korkealla. Sotkan mukaan kipuraja on 350[nbsp]000–360[nbsp]000 euron arvoisissa mökeissä. Sitä halvemmat myydään nopeasti.

Sotkan mukaan kova kysyntä on saanut aikaan sen, että osa mökeistä myydään ilman, että ostaja käy edes paikanpäällä katsomassa mökkiä.

Uusimmat
MAINOS