Verkkouutiset

KL: Lidlit saavat Alkoja – S-ryhmä käy kuumana

S-ryhmän johdossa ollaan tyytymättömiä Alkon uuteen myymäläsijoitteluun.

Alko siirtää myymälöitään uusiin kohteisiin. Alkoja tulee yhä useampien Lidlin ja Suomen Lähikaupan myymälöiden yhteyteen.

Järjestelyt harmittavat S-ryhmässä.

SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine sanoo Kauppalehdelle, että Alko on hylännyt liiketaloudelliset perusteet ja tekee nyt päätöksiä poliittisin perustein. Hänen mielestään Alkon liikepaikkahankintaa ohjaavat periaatteet ovat epäselvät.

Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi terveen kilpailun edistämisohjelmassaan, että Alkon myymälöiden nykyinen sijainti vahvistaa S- ja K-ryhmien kilpailuetua markkinoilla. Alkon myymälöiden sijoittelulla pyritään vaikuttamaan asetelmaan.

”Kilpailun edistämisohjelma on jännä tapa toimia. Pyritään lisäämään kilpailua, mutta lisätäänkin sääntelyä ja tässäkin tapauksessa luodaan poliittista painetta, eikä anneta markkinoiden ratkaista”, Laine sanoo.

Laineen mukaan kilpailua tulisi lisätä liiketaloudellisin perustein, eikä ”poliittisin kabinettikuvioin”.

SOK:n kenttäjohdossa ollaan sitä mieltä, että Alkot päätyvät uudelleenjärjestelyjen myötä entistä huonommille liikepaikoille.

”Selvää näkymää uudesta toimintatavasta ei ole, kun taas vanha malli lähti puhtaasti asiakasvirroista”, Laine toteaa.

Alkossa ei allekirjoiteta S-ryhmästä kantautuvia soraääniä. Alkon palvelujohtajan Kari Pennasen mukaan liikepaikkavalinnat tehdään tasapuolisesti ja yhteistyössä kaikkien päivittäistavarakaupan ja kaupan toimijoiden kanssa.

Uusimmat
MAINOS