Verkkouutiset

KL: Jokereille kertynyt KHL-vuosina tappioita 47,7 miljoonaa

Jokerit teki viime kaudella 7,7 miljoonan liikevaihdolla tappiota 14,9 miljoonaa euroa.

Jokerit Hockey Club Oy:n keväällä päättyneellä tilikaudella kertyi Kauppalehden mukaan tappiota 14,9 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden tappio oli 15,4 miljoonaa.

Jokerit siirtyi pelaamaan KHL:n vuonna 2014. Yhtiölle on kertynyt neljässä vuodessa tappioita 47,7 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa viime pelikaudelta kertyi vain 7,7 miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna liikevaihto oli 10,2 miljoonaa euroa. Vastaavasti SM-liigaseuroista Kärpät teki 10 miljoonan euron liikevaihdon, HIFK 9,8 miljoonaa ja Tappara 8m4 miljoonaa.

Kauppalehti arvioi, että tilinpäätöstietojen valossa yhtiön taloudellinen yhtälö vaikuttaa mahdottomalta. Pelkät henkilöstökulut ovat vuosittain ylittäneet liikevaihdon. Viime pelikaudella henkilöstökuluihin kului 12 ,1 miljoonaa euroa.

Jotta yhtiö olisi voinut kattaa kaikki toimintakulunsa, niin liikevaihtoa olisi pitänyt syntyä yli 21 miljoonaa euroa. Jokerit on kuitenkin pääsyt parhaana KHL-vuotenaan vain 11,6 miljoonan euron liikevaihtoon.

Tappiollista toimintaa on lehden mukaan rahoitettu 36,5 miljoonan euron pääomalainoin, mutta niistä huolimatta yhtiön oma pääoma oli kuluvan vuoden huhtikuun lopussa reilu miljoona euroa miinuksella.

Uusimmat
MAINOS