Verkkouutiset

Asuntojen tarve kasvaa etenkin kasvukeskuksissa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

KL: Asuntomarkkinoilla edessä suuri käänne

Etenkin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa tarve uusille asunnoille kasvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asuntojen kysyntä kasvukeskuksissa jatkaa kasvuaan rakennusalan heikosta tilanteesta huolimatta, uutisoi Kauppalehti. Konsulttiyhtiön tuoreen selvityksen mukaan uusien asuntojen tarve voi nousta kasvukeskuksissa jopa puoleen miljoonaan vuoteen 2040 mennessä, lehti kertoo. Tulevaisuudessa asuntomarkkinat jakautuvat yhä voimakkaammin: kasvukeskuksissa asuntoja tarvitaan lisää, kun taas muualla Suomessa uhkana on asuntojen autioituminen.

Vaikka rakennusyhtiöillä on tällä hetkellä tuhansia uudisasuntoja myymättä, ennusteiden valossa nykyisestä tilanteesta selviäville yhtiöille edessä on hyvät näkymät.

Konsulttiyhtiö FCG Finnish Consulting Groupin ja sen tytäryhtiön MDI:n tekemä selvitys tarkastelee asuntojen tarvetta erilaisten väestöennusteiden kautta. Väestöennusteen nopeudesta riippuen uusien asuntojen tarve koko maassa on 250 000-560 000 uutta asuntoa vuoteen 2040 mennessä. Samaan aikaan asuntoja myös poistuu markkinoilta, mikä nostaa uusien tai saneerattujen asuntojen tarpeen 600 000–1 000 000 asuntoon vuoteen 2040 mennessä.

Kysyntää on erityisesti yksiöille ja kaksioille, sillä keskimääräisten kotitalouksien koko pienenee. Suuremmillekin asunnoille on kuitenkin edelleen tarvetta, selvityksestä ilmenee.

Asuntojen tarpeen lisäksi selvityksessä tarkasteltiin hoiva- ja sivistyskiinteistöjen tilannetta. Hoivakiinteistöjä tarvitaan lisää seuraavan kahden vuosikymmenen aikana kaikilla hyvinvointialueilla. Syntyvyyden laskun ja ikäluokkien pienemisen vuoksi peruskoulu- ja lukiorakennusten tarve keskittyy tulevaisuudessa taas pääkaupunkiseudulle, konsulttiyhtiö arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)