Verkkouutiset

Kivihiilellä tuotetun sähkön määrä kasvoi 50 prosenttia

Fossiilisten polttoaineiden käyttö kasvoi viime vuonna vauhdilla sähkön tuotannossa, mutta väheni jonkin verran kaukolämmön tuotannossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähköntuotannossa fossiilisilla polttoaineilla tuotettu sähkömäärä kasvoi 24 prosenttia edellisestä vuodesta, kun kivihiilellä tuotettu sähkömäärä kasvoi peräti 50 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan kivihiilen käyttö kasvoi lauhdesähkön lisäyksen takia.

Sähkön tuotannosta katettiin ydinvoimalla 33 prosenttia, fossiilisilla polttoaineilla 26 prosenttia ja turpeella neljä prosenttia. Kotimaisen tuotannon osuus sähkön kulutuksesta oli 81 prosenttia, loput tuotiin Pohjoismaista ja Venäjältä.

Sähkön kokonaiskulutuksesta 81 prosenttia katettiin kotimaisella tuotannolla ja 19 prosenttia sähkön nettotuonnilla Pohjoismaista ja Venäjältä.

Kaukolämmössä fossiiliset polttoaineet vähenivät

Kaukolämmön tuotannossa fossiilisten polttoaineiden käyttö laski 11 prosenttia edellisestä vuodesta. Kaukolämmöstä noin puolet tuotettiin fossiilisilla polttoaineilla.

Uusiutuvien polttoaineiden käyttö kaukolämmön tuotannossa puolestaan kasvoi edellistä vuodesta kuusi prosenttia.

Kaukolämmön tuotanto väheni edellisvuodesta seitsemän prosenttia, kun rakennusten lämmitysenergian tarve väheni lämpimän sään johdosta.

Teollisuuslämmön tuotanto laski prosentin edellisvuodesta, kun teollisuuden suhdanteet heikkenivät.

Teollisuuslämmöstä yli 70 prosenttia tuotettiin uusiutuvilla polttoaineilla. Yksittäisistä polttoaineista eniten käytettiin metsäteollisuuden jäteliemiä.

Sähköä tuotettiin Suomessa yhteensä 68,3 terawattituntia, kaukolämpöä 34,5 terawattituntia ja teollisuuslämpöä 52,2 terawattituntia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)