Verkkouutiset

Kiusallinen vuoto sisäpiiristä: Wikileaksilta 20 000 sähköpostia Clintonin ja Sandersin taistosta

Sähköpostikirjeenvaihto on suututtanut Bernie Sandersin tukijoita vain muutamia päiviä ennen puoluekokousta.

Wikileaks on twiitannut myöhään perjantaina Suomen aikaa julkaisseensa yhteensä 19 252 sähköpostia ja dokumenttia, jotka koskevat Yhdysvaltain demokraattipuolueen sisäpiiriä. Wikileaks on nimennyt paketin osaksi Hillaryleaks-sarjaa, ja vuodetusta aineistosta 2893 tiedostoa koskee Hillary Clintonia. Vastaehdokas Donald Trumpia käsittelee 5245 tiedostoa. Tiedostoja tutki muun muassa The Washington Post.

Wikileaks on sivusto, joka antaa ihmisille mahdollisuuden julkaista salaisia poliittisia tai kaupallisia dokumentteja julkisuuteen ilman kiinnijäämisen pelkoa. Sen perustaja on kohua herättänyt Julian Assange.

Nyt vuodettu aineisto sisältää 19 252 sähköpostia sekä 8034 muuta dokumenttia. Sähköpostit on lähetetty viime vuoden tammikuun ja tämän vuoden toukokuun lopun välillä yhteensä seitsemältä tililtä, jotka kuuluvat korkeissa asemissa oleville demokraattien kansallisen komitean jäsenille. Kyseessä on demokraattisen puolueen ylin päättävä elin.

Sähköpostit paljastavat puolueen sisäistä puintia, minkä on jo aiemmin raportoitu jakaneen demokraatteja. Sähköposteista ilmenee muun muassa se, kuina tyytymättömyys puolueen sisäpiirissä kasvoi Bernie Sandersin uhattua voimakkaasti Clintonin kampanjointia.

Sanders kommentoi kampanjansa aikana demokraattipuolueen sisäpiirin tukevan puolueellisesti Clintonia. Eilen julkaissut sähköpostit puolueen työntekijöiden, toimittajien ja muiden keskeisten vaikuttajien välillä ovatkin suututtaneet Sandersin tukijoita erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Tiedotusvälineiden mukaan ajankohta vuodolle on erittäin kiusallinen erityisesti demokraattipuolueen presidenttiehdokas Clintonille, sillä puoluekokoukseen on aikaa vain muutamia päiviä. Clintonin oma sähköpostihistoria sai tämän ulkoministeriaikoina paljon kritiikkiä, sillä hän käytti työssään henkilökohtaista sähköpostiosoitetta työosoitteensa sijaan.

Uusimmat
MAINOS