Verkkouutiset

Kiusaajan edessä voi olla koulun vaihtaminen

Kansanedustaja Tiina Elovaaran (ps.) lakialoite vakavien koulukiusaamisten katkaisemiseksi sai eduskunnassa sata allekirjoitusta täyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Allekirjoittajia oli kaikista eduskuntapuolueista. Lakialoitteen keskeinen muutos nykylakiin on linjaus mahdollisuudesta siirtää kiusaaja toiseen kouluun.

Lakialoite tekee lisäyksen perusopetuslakiin. Tiina Elovaaran mukaan lisäys antaa kunnille mahdollisuuden puuttua paremmin ja oikeudenmukaisemmin vakaviin kiusaamistapauksiin kouluissa. Lakialoite pyrkii helpottamaan kiusaamisellaan erityisen vakavaa henkistä tai fyysistä haittaa toiselle oppilaalle aiheuttavan oppilaan siirtämistä toiseen opetuksen järjestämispaikkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Lähtee viesti, että kiusaamista harjoittava oppilas voi myös olla se, joka joutuu tarvittaessa vaihtamaan koulua. Lailla olisi kiusaamista ennaltaehkäisevä vaikutus, ja se ilmaisisi entistä selkeämmin valtiovallan kannan kiusaamiseen, Elovaara sanoo.

Hänen mukaansa nykyiset kurinpitotoimet voivat olla pitkälle edenneissä kiusaamistapauksissa riittämättömiä, eivätkä korjaa uhrille aiheutunutta vahinkoa.

– Kiusattu ei saa riittävää suojaa, Elovaara toteaa.

Hänen mukaansa kyse ei ole suoraan kurinpitotoimesta vaan tavasta ratkaista konflikti, koska sitä voidaan tilanteesta riippuen soveltaa sekä kiusatun että kiusaajan kohdalla.

Lakialoite etenee eduskunnan käsittelyyn lähiviikkoina. Siitä käydään lähetekeskustelu, jonka jälkeen se lähtee sivistysvaliokuntaan arvioitavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)