Verkkouutiset

Kirkonkellot soivat Leijonien kunniaksi

Kellojen soitolla toivotetaan kultamitalistit tervetulleiksi takaisin kotiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingissä soitetaan maanantaina kirkkojen kelloja jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa kultaa voittaneiden Leijonien koneen laskeutuessa kotimaan kamaralle. Jääkiekkomaajoukkueen kone laskeutuu Helsinki–Vantaalle  kello 14.30, jolloin myös MM-kultakellot soivat pääkaupungin kirkoissa.

– Poikkeuksellisissa tilanteissa vaaditaan poikkeuksellisia tekoja. Kirkonkellojen soittaminen toimii nyt kunnianosoituksena Leijonien huippusuoritukselle. ”Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.” Eilen voitiin kerrankin itkeä ilosta. Tämä kulta oli juuri sitä mitä Suomi tarvitsee; yhdistämistä. Jääkiekon MM-joukkue oli nimenomaan joukkue. Kirkko Helsingissä haluaa myös näin osallistua suomalaisten yhteiseen iloon ja juhlaan tällaisella hienolla hetkellä, sanoo Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Haagan seurakunnassa Huopalahden kirkonkellot soivat jo viime yönä pelin loppuvihellyksen jälkeen.

Tänään myös muiden seurakuntien kirkkoherrat päättivät, että kellot soivat kirkoissa. Tavallisestikin kirkonkellot soivat niin iloissa kuin surussa eli niitä soitetaan yleensä jumalanpalvelusten alkamisen merkiksi sekä vihkimisen tai hautajaisten yhteydessä.

Toisen maailmansodan aikana Helsingin ilmatorjunta käytti kirkonkelloja varoittaakseen kaupunkilaisia lähestyvistä ilmahyökkäyksistä. Aleppon kelloja soitettiin pari vuotta sitten ympäri maailmaa, silloin saattokelloja soitettiin Syyrian sisällissodan uhrien muistoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)