Verkkouutiset

Kirkkojohtajan mukaan siirtolaisista huolestuminen ei ole rasismia

Canterburyn arkkipiispan mielestä siirtolaiskriisin negatiivisten vaikutusten pohtiminen ei ole rasismia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”On pöyristyttävää kuvata siirtolaisuuden vaikutuksista huolestuvia rasisteiksi”, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby toteaa Englannin parlamentin The House -lehdessä.

Welby on Englannin kirkon johtaja ja anglikaanisen kirkkokunnan päämies. BBC:n mukaan Welby katsoo, että pelko siitä, millaisia vaikutuksia siirtolaisuudella on asumiseen, työpaikkoihin ja julkiseen terveydenhoitoon, on perusteltua.

”Taipumuksena on sanoa, että nuo ihmiset ovat rasisteja. Se on pöyristyttävää. Kerrassaan pöyristyttävää”, Welby toteaa siitä, kuinka siirtolaisuuden vaikutuksista huolivia joskus kohdellaan.

”Pelko on oikeutettu reaktio näin valtavan kriisin edessä.”

Welby kuvaa Euroopan pakolaiskriisiä erääksi maailmanhistorian suurimmista ihmisten liikehdinnöistä.

Arkkipiispa kiittelee haastattelussa Britannian humanitaarista työtä Syyrian ja Irakin lähistöllä sijaitsevilla Lähi-idän pakolaisleireillä.

Hänen mukaansa Britannian lupaus ottaa vastaan 20 000 Syyrian pakolaista vuoteen 2020 mennessä ei kuitenkaan näytä hyvältä, kun sitä verrataan Saksan ottamiin pakolaismääriin. Hänen mukaan Britannian tulisi ”ottaa osansa” pakolaisista.

”Vierailin Berliinissä ja kirkot tekevät siellä, mitä upeimpia asioita – aivan kuten Saksan kansakin. He ottivat viime vuonna vastaan 1,1 miljoonaa. Se saa 20 000 (pakolaista) usean vuoden aikana kuulostamaan varsin vähäiseltä”, Welby kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)