Verkkouutiset

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tyttärensä seurassa. KCNA VIA KNS / AFP/ LEHTIKUVA / STR

Kim Jong-unin tytär, 10, sai ylevän arvonimen

Asiantuntijoiden mukaan Korean aamutähti -titteli voi viestiä vallanperimyksestä.

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin ehkä kymmenvuotiaalla tyttärellä Kim Ju-aella on uusi arvonimi, kertoo Radio Free Asia.

Häntä kutsutaan nyt Korean aamutähdeksi. Uusi titteli paljastettiin pohjoiskorealaisille maan tiedustelusatelliitin laukaisun yhteydessä.

– He sanoivat, että tuleva avaruusvoiman aikakausi kukoistaa naiskenraalin, Korean aamutähden, alaisuudessa, pääkaupunki Pjongjangin asukas kertoo RFA:lle.

Korean aamutähdeksi kutsuttiin myös Pohjois-Korean perustaja Kim Il-sungia, kun hän taisteli sissijohtajana Japania vastaan.

Saman tittelin myöntäminen Kim Jong-unin tyttärelle voi asiantuntijoiden mukaan viestiä siitä, että hänestä muovataan jo nyt seuraavaa Pohjois-Korean hallitsijaa. Tähän viittaa myös se, että Kim Jong-un on esiintynyt tämän vuoden aikana usein tyttärensä kanssa. Muita diktaattorin lapsia ei ole tuotu julkisuuteen.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)