Verkkouutiset

Kim Jong-unin kultti horjuu – pohjoiskorealaiset kyllästyivät johtajansa kuviin

Pohjois-Korean sanomalehdet ovat täyttyneet maan johtajan kuvista.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin jatkuvasti lisääntyvä esiintyminen sanomalehtien sivuilla on herättänyt kriittisiä äänenpainoja pohjoiskorealaisten keskuudessa, kertoo DailyNK.

– Olen kuullut ihmisten useasti julkisesti sanovan toisilleen, että ”Vau, marsalkka tosiaan rakastaa olla Rodong Sinmunin kannessa”, DailyNK:n lähde kertoo.

Joulukuun alussa Pohjois-Korean valtalehti Rodong Sinmunissa julkaistiin useita kuvia Kim Jong-unin vierailusta Samijyonin lääniin. Tavallisesti kuusisivuisen lehden sivumäärä piti nostaa kymmeneen, jotta maan johtajaa esittelevät 50 kuvaa saatiin mahtumaan lehden sivuille.

Tämä aiheutti paheksuntaa tavallisten pohjoiskorealaisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Ihmiset ovat myös huomautelleet siitä, että Kim Jong-un näyttää olevan paljon kiinnostuneempi poseeraamaan lehdissä kuin hänen isänsä ja edeltäjänsä Kim Jong-il.

– Ihmiset eivät pidä siitä, että Kim Jong-unin tultua valtaan sanomalehdet ovat täyttyneet hänen kuvistaan. Työntekijät vitsailevat, että kuvia on nykyään niin mahdotonta välttää, että löydät hänet tuijottamasta sinua jopa sätkäpaperista alkaen, DailyNK:n lähde kertoo.

Uusimmat
MAINOS