Verkkouutiset

Kiinan uusi superase lensi 5 kertaa ääntä nopeammin – ”kiertää USA:n puolustukset”

Kiina on testannut jälleen hypersonista taistelukärkeä, joka on suunniteltu kiertämään Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiina suoritti tällä viikolla kuudennen testinsä hypersoniselle DF-ZF-taistelukärjelleen (aiemmin WU-14), kertoo The Diplomat.

Taistelukärki pystyy väitetysti läpäisemään esimerkiksi Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmät.

Testi tapahtui Wuzhain ohjuskeskuksessa Shanxin maakunnassa. Taistelukärki kuljetettiin ballistisella ohjuksella lähiavaruuteen, jossa se irtosi ohjuksesta ja liisi muutaman tuhannen kilometrin päässä olevaan kohteeseensa Länsi-Kiinassa.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelut seurasivat yli 5-kertaista äänennopeutta kulkevan hypersonisen liitolaitteen lentoa.

DF-ZF-taistelukärjen kerrotaan saavuttavan jopa 10-kertaisen äänennopeuden.

Hypersonisten taistelukärkien etu on se, että niitä on vaikea havaita ajoissa ja liki mahdoton pysäyttää torjunta-aseilla.

Yhdysvallat ja Kiina ovat kehittäneet ja testanneet jopa 10-kertaista äänennopeutta lentäviä laitteita avoimesti vuosikausia. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä jutussa.

Myös Venäjältä on kantautunut vihjailuja vastaavasta aseesta jo pitkään, mutta hankkeen yksityiskohdat on pidetty visusti salassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)